Basiscursus Theater Winsum (groep 5 t/m 8)

Theater inspireert. Theater verbindt. Theater groeit. En theater is ook simpelweg hartstikke tof!

Heb je nog nooit eerder meegedaan? Geen probleem, dan is de basiscursus erg geschikt voor jou!
In de basiscursus oefen je verschillende technieken van het theater maken met een groep leeftijdgenoten. Je leert de basisprincipes van het theater maken en de lessen sluiten aan bij je eigen niveau. Iedereen kan meedoen!

Deze cursus is bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool, ervaring met theater is niet nodig!

Waar en wanneer?

De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 te Winsum, op dinsdag van 16.30-18.00 uur.
De cursus start op dinsdag 28 september, er zijn 25 lessen. De laatste les is op 24 mei.
In de maand december zijn er vanwege de drukte rond Sinterklaas en Kerst géén lessen.

Kosten € 195,=

Helma Dijkstra studeerde in 2013 af aan The Royal Central School of Speech and Drama in Londen met een bachelor in Drama, Applied Theatre & Education.
Sindsdien verzorgd ze met veel plezier en enthousiasme workshops, cursussen en projecten op verscheidene locaties en in samenwerking met verschillende organisaties.
Zij is sinds 2016 als theaterdocent werkzaam bij Wonderboom; inmiddels Cultuurcentrum Hogeland en vervult daar sinds 2021 ook een coördinerende rol binnen het theaterteam.

Ze maakt graag gebruik van de Engelse term ‘drama facilitator’ om zichzelf en haar werkwijze te omschrijven: iemand die theater faciliteert, mogelijk maakt en toepast in welke gewenste vorm dan ook. Altijd door een veilig kader te creëren waarbinnen de deelnemers uitgenodigd worden om hun eigen ervaringen, fantasie en creativiteit te benutten en te uiten.

Plezier hebben, durven te falen, jezelf uitdagen en verrassen, trots mogen zijn op wie je bent en wat je maakt staan voorop.

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2021/2022

Voor het nieuwe cursusjaar 2021/2022 zijn de tarieven bekend!

Subsidie en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 18 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, komen in aanmerking voor gesubsidieerde reguliere muzieklessen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsles voor je in!