Theater productiegroep Winsum A (vanaf klas 1 voortgezet onderwijs)

Deze cursus is bedoeld voor jongeren vanaf klas 1 van het voortgezet onderwijs tot ca. 18 jaar, die al ervaring met theater hebben.

Je kunt dit jaar kiezen uit 2 productiegroepen: A en B. In beide groepen zal er op een andere manier naar een productie toegewerkt worden.

In deze groep ga je spelenderwijs tot een productie komen door het gebruik van verschillende spelvormen en -technieken, zoals o.a. fysiek theater, maskerspel en improvisatie maar ook met het gebruik van andere disciplines zoals film en muziek.

Er staat aan het begin dus nog niets vast. We gaan kijken wat er gaandeweg ontstaat en experimenteren zo onze weg naar een voorstelling met alles erop en eraan.

Heb je zin om samen met een groep een creatief theater-avontuur aan te gaan waarin veel ruimte is voor leren, uitproberen en eigen inbreng; meld je aan!

Waar en wanneer?

De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 te Winsum, op dinsdag van 18.15-20.15 uur.
De cursus start op dinsdag 28 september, er zijn 25 lessen, een extra repetitie en een generale repetitie. De voorstellingen zijn gepland op 16 en 17 april. De laatste (afsluitende) les is op 19 april.

Kosten € 230,=

Helma Dijkstra studeerde in 2013 af aan The Royal Central School of Speech and Drama in Londen met een bachelor in Drama, Applied Theatre & Education.
Sindsdien verzorgd ze met veel plezier en enthousiasme workshops, cursussen en projecten op verscheidene locaties en in samenwerking met verschillende organisaties.
Zij is sinds 2016 als theaterdocent werkzaam bij Wonderboom; inmiddels Cultuurcentrum Hogeland en vervult daar sinds 2021 ook een coördinerende rol binnen het theaterteam.

Ze maakt graag gebruik van de Engelse term ‘drama facilitator’ om zichzelf en haar werkwijze te omschrijven: iemand die theater faciliteert, mogelijk maakt en toepast in welke gewenste vorm dan ook. Altijd door een veilig kader te creëren waarbinnen de deelnemers uitgenodigd worden om hun eigen ervaringen, fantasie en creativiteit te benutten en te uiten.

Plezier hebben, durven te falen, jezelf uitdagen en verrassen, trots mogen zijn op wie je bent en wat je maakt staan voorop.

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2021/2022

Voor het nieuwe cursusjaar 2021/2022 zijn de tarieven bekend!

Subsidie en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 18 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, komen in aanmerking voor gesubsidieerde reguliere muzieklessen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsles voor je in!