Vervolgcursus Theater klas 1 t/m 3 voortgezet onderwijs

Vervolgcursus Januari 2021

Deze cursus is geschikt voor jongeren in klas 1 t/m 3 op de middelbare school. Het maakt hierbij niet uit of je in de eerste periode mee hebt gedaan in een productiegroep. De tweede periode heeft een nieuw programma!

De tweede periode van deze cursus start op 18 januari 2021. Je kunt nog meedoen, we hebben een erg leuk programma en er zijn nog plekken vrij! Het nieuwe programma bestaat uit 3 lesblokken met daarin 5 lessen van 2 uur:
Kosten: € 107,50,
Leslocatie: theaterzaal van de Blauwe Schuit te Winsum.

Lestijden
:
Maandag 16.30 – 18.30
(voor leerlingen van klas 1 t/m 3 voortgezet onderwijs,start 18 januari 2021)

BLIJSPEL – Anniek Akkerman: Een komedie, of blijspel, is een theatervoorstelling met als doel te entertainen en het publiek aan het lachen te maken. In de tijd van de Oude Grieken tot de Renaissance betekende komedie: een verhaal dat goed afloopt.Zeshonderd jaar later lachen we vooral als iemand struikelt of als er iets raars gebeurt. Door middel van improvisatie, clichés en fysiek spel krijg je in 5 lessen een idee van hoe elke scène grappig kan worden.

FILM –Helma Dijkstra: We gaan een korte film maken!Hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? Waar moet je allemaal rekening mee houden? Wat kun je er allemaal mee doen? En wat is het verschil tussen spelen voor publiek en acteren voor een camera?Je krijgt tijdens deze 5 lessen de mogelijkheid om te maken, schrijven, filmen en acteren.Er staat nog niets vast; het verhaal komt vanuit jullie en deze gaan we dan neerzetten, spelen en vastleggen op film.

VAN MUZIEK NAAR ACTEREN –Marisa Cortes Moreno: Bij acteren heb je je stem en je lichaam nodig! Creatieve vaardigheden zoals teksten schrijven komen ook goed van pas. In deze 5 lessen gaan we bezig met: 1. Stemtechniek: hoe kun je nu op een verantwoorde manier je stem gebruiken en hoe pas je dit toe bij verschillende karakters? 2. Bewust worden van je lichaam en bewegingen die je kunt maken tijdens het acteren. Dit doen we bijvoorbeeld vanuit danstechnieken. 3. Hoe schrijf je een goede tekst en hoe kan je die op muziek plaatsen? Denk aan spoken word en zang.

 

Onze theaterlessen worden gegeven door:

Anniek Akkerman is een enthousiaste en bevlogen theaterdocent, die in 2019 afstudeerde als Docent Theater BA aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Al tijdens haar studie maakte zij diverse kinderproducties en jeugdvoorstellingen, was regisseur en artistiek leider van de Shakespeare-productie/communityvoorstelling 'Midzomernachtsdroom' in Gorredijk. Voor Wonderboom maakt zij dit schooljaar twee producties: voor groep 13 + B "De Storm en met de productiegroep 8-12 jaar een bewerking van Romeo en Julia van William Shakespeare. Als acteur speelde zij o.a. bij Jonge Sla Theater.

Hallo daar! De docent die zangles geeft aan de musical productiegroep ben ik, Marisa Cortes Moreno. Ik zing al heel wat jaren voor mijn plezier en vond het vroeger fantastisch om aan de middelbare schoolmusicals mee te doen (Grease, Hair, Fame). Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om voor docent muziek te studeren aan het Prins Claus Conservatorium. Zo kon ik nog meer groeien in mijn zangtechniek en nu kan ik anderen leren hoe fantastisch het is om te zingen in een groep! Met veel plezier geef ik zangles aan deze groep! Meestal zingen we de liedjes éénstemmig, maar af en toe komt er ook tweestemmigheid voorbij, wat supermooi klinkt! Aangezien ik ook een passie voor dansen heb, doen we ook choreografieën. Je hoeft niet de allerbeste zanger(es) te zijn, als je er maar plezier in hebt!

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2021

Vanaf januari 2021 zijn Theaterschool Wonderboom, Muziekschool Hunsingo en Muziekschool Noordakkoord gefuseerd. Wij hanteren vanaf deze datum onze nieuwe lesvoorwaarden en tarieven.

Subsidie en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 18 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, komen in aanmerking voor gesubsidieerde reguliere muzieklessen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsles voor je in!