Kultuurhoes
Voor een nieuwe foto- of videoclub, voor het oefenen met de toneelverenigingen of de muziekvereniging,
met een strijkkwartet of dansgroep, voor het organiseren van een expositie of een debat,
kortom voor het ontplooiien van alle activiteiten op het gebied van cultuur en levenslang leren.
Het Kultuurhoes is er voor iedereen, jong en oud.
Kultuurhoes Wehe den Hoorn
In het voorste gedeelte van het voormalige Hogeland College in Wehe den Hoorn realiseert het Cultuurcentrum het eerste Kultuurhoes in de provincie. Met ingang van september 2023 worden daar lessen en cursussen aangeboden, en bestaat de mogelijkheid om er activiteiten aangedragen door en voor de regio te houden. In het Kultuurhoes zijn de aula (met keuken) en verschillende grote en kleine lokalen beschikbaar.
Wat is er te doen in het Kultuurhoes?
Naast piano-, gitaar-, slagwerk- en kindertheaterlessen wordt er momenteel gedacht aan een DJ cursus, aan lessen techniek en dans voor de leerlingen van het IKC Hoogholtje, aan een cursus Gronings Koken en aan cursussen Beeldende Kunst. Het Kultuurhoes wil graag inspelen op wensen vanuit de regio – onderstaand formulier biedt de mogelijkheid om ideeën en tips door te geven. In de komende weken zal het aanbod op de website verschijnen, met daarbij een inschrijfformulier.
Heb je alvast een leuk idee dat je met ons wil delen? Geef het aan ons door!

Fotowedstrijd!
In de aanloop naar de officiële opening van het Kultuurhoes, op zaterdagmiddag 21 oktober organiseert het Cultuurcentrum een fotowedstrijd. De winnende foto komt in de entreehal te hangen, als fotowand. Nadere informatie en de spelregels zullen volgen. Hou onze website in de gaten!
Theaterles
Voor kinderen, jongeren en volwassenen. Theater, toneel, musical en alles daar tussenin.
Wees er als eerste bij!
Wil je op de hoogte gehouden worden van onze Kultuurhoezen? Laat hieronder dan je mailadres achter. We sturen je dan uitnodigingen, info en leuk nieuws zodra er iets te doen is!



Dit eerste Kultuurhoes is een pilotproject, gefinancierd vanuit het NPG Toukomst Programma.
De Stichting Roemte is partner in het project.