Financiële ondersteuning

Het kan zijn dat de kosten voor muziekles of theaterles te hoog zijn voor je. Mogelijk kun je ondersteuning krijgen. Er zijn verschillende mogelijkheden, die we hieronder op een rij hebben gezet.

Subsidie Het Hogeland

De gemeente Het Hogeland verstrekt subsidie op instrumentale muzieklessen en theaterlessen voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar die in de gemeente wonen. In de vermelde tarieven voor het lesgeld is deze subsidie al verrekend.

Extra ondersteuning voor minima

Voor mensen met een laag inkomen is er extra ondersteuning mogelijk in de gemeente Het Hogeland. Via de volgende links is meer informatie te vinden over de verschillende regelingen en de daarbij behorende voorwaarden. Heb je nog vragen, of kom je er niet uit? Neem gerust contact met ons op.

Gemeente Het Hogeland: Mee(r)Doen! Regelingen Het Hogeland (diverse mogelijkheden, voor kinderen en volwassenen)
Stichting Leergeld Hoogeland: www.leergeldhoogeland.nl (voor kinderen en jongeren van 4 t/m 17 jaar)

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Via het Jeugdfonds Sport en Cultuur Groningen kunnen kinderen en jongeren (0 t/m 17 jaar) uit gezinnen met een laag inkomen in de provincie Groningen toch meedoen aan muziekles, theaterles, dansles en/of sportles. Het Jeugdfonds betaalt de lessen en eventueel spullen zoals lesboeken, de huur van een muziekinstrument of dansschoenen tot een maximum van € 500,- per jaar. Dus ook in Het Hogeland!

Download Ouderflyer Jeugdfonds Sport & Cultuur (2020)
Download Ouderkaart Jeugdfonds Sport & Cultuur