Cultuur op school 2021

Wij bieden een uitgebreid programma aan theater- en muzieklessen, workshops én Naschools aanbod. Onderstaand een eerste overzicht, in samenwerking met scholenkoepels in Het Hogeland én de nieuwe cultuurcoaches wordt een uitgebreider programma t.z.t gepresenteerd.

Informatie & samenwerken

Theater op school:

Onze theaterafdeling (voorheen Wonderboom) wordt regelmatig gevraagd voor projecten op (basis)scholen. Om je op ideeën te brengen, schetsen we onderstaande mogelijkheden.

 

  • Workshop kennismaking met theater. Voor leerlingen die nog nooit met theater in aanraking zijn geweest.
  • Workshop(reeks) theatersport. Op een speelse en laagdrempelige manier improviseren met jouw klas.
  • Workshopreeks theater. In een reeks van ongeveer vier lessen werken we vanuit de fantasie van de leerlingen toe naar een korte presentatie voor de ouders/verzorgers.
  • De eindvoorstelling van groep 8. In een aantal lessen helpen we jouw klas om hun eindvoorstelling neer te zetten. Musical, improviserend of enkel tekst, we helpen jullie erbij!
  • De school speelt! In een reeks lessen werken we met de hele school toe naar een gezamenlijke voorstelling. Elke klas voegt een deel van het toneelstuk toe.
  • Iets anders op maat. Al naar gelang van uw wensen maken we een speciaal programma voor jouw klas of school.

Muziek op School:

Onze muziekdocenten delen graag hun liefde en talent voor muziek en hun muziekinstrument met kinderen op de scholen. Zij komen dus als musicus en muziekdocent in de klas om van daaruit met de leerlingen en leerkrachten muzikaal aan de slag te gaan. Het muziekinstrument dient als kapstok voor de inhoud van de muziekles(sen) en eventueel vakoverschrijdende opdrachten voor, tijdens of na die lessen.

Ons aanbod kan op zichzelf staand als een eerste/incidentele kennismaking met muziekinstrumenten en muziekeducatie plaatsvinden maar ook binnen bijvoorbeeld een project of muzikale leerlijn van de school.

 

  • Kortlopende projecten, variërend van eenmalig tot vier keer.
  • Muziekinstrument gericht
  • Voor een specifieke doelgroep (onder- / midden- / bovenbouw)
  • Vakoverschrijdend (gekoppeld aan SLO doelen)

Het Geheim van de Wierde

Spannend, ontroerend, interactief muziektheater in uw school. Met muziek van J.S. Bach tot Justin Timberlake.
Over een Geheim, een brand, ooit op de boerderij van Aike en zijn vader; over een verdwenen opa en een geheimzinnig geluid vanuit de wierde …
Een journalist komt op school en hoopt dat de klas kan helpen het geheim te ontrafelen.
Een interactieve muzikale voorstelling voorafgegaan door een workshop.

Familie Decibel

Cello in de kleuterklas. Een project van 4 lessen rondom de cello. De familie Decibel woont in een prachtig houten snaarinstrument, de cello. Maak kennis met de familie Decibel, hun gewoontes en vooral met hun huis, de cello! De muzieklessen worden vormgegeven rondom het prentenboek van Micha Wertheim en Cristina Garcia Martin. Een exemplaar van dit boek blijft gedurende de lesperiode in de klas.

De Gevederde Slang

Voorstelling: verhaal met 2 cellisten bovenbouw.

Een oud, sprookjesachtig Azteeks/ Mexicaans verhaal over hoe er muziek op de wereld kwam. Omlijst door beeldende muziek op twee celli. Het verhaal neemt de kinderen mee langs diverse stijlen muziek.

Culturele Doedagen Het Hogeland

Culturele Doedagen Het Hogeland

Op de Culturele Doedagen nodigen wij samen met Vakland Het Hogeland alle inwoners van Het Hogeland uit te komen kijken, luisteren, meedoen en genieten van het culturele aanbod binnen de gemeente. De eerste twee zaterdagen in september stellen we een uitdagend...

Lees meer
Lessen op locatie weer mogelijk vanaf 19 mei

Lessen op locatie weer mogelijk vanaf 19 mei

Dankzij de versoepelingen in de corona-maatregelen mogen er sinds 19 mei weer muziek- en theaterlessen op locatie plaatsvinden. Update: En vanaf a.s maandag 7 juni zijn ook de groepslessen voor volwassenen (18+) weer toegestaan. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend...

Lees meer

Op de agenda