Cultuurcoaches

Het cultuurcentrum komt naar je toe! Onze Cultuurcoaches zijn er speciaal voor jou en luisteren naar je idee, helpen je een eind in de goede richting of brengen je in contact met kunstenaars, muzikanten en theatermakers uit Het Hogeland.

Informatie & samenwerken

Wat is een cultuurcoach?

In onze organisatie en in onze gemeente is de cultuurcoach helemaal nieuw. Maar, zij zijn er speciaal voor jou! Wimer van der Veen en Joran de Boer gaan de komende tijd bij alle culturele organisaties en onderwijsinstellingen in de gemeente op bezoek om een volledig beeld te krijgen van alle mooie initiatieven die er al zijn, welke vragen er leven en waar behoefte aan is.

Heb je een vraag over kunst en cultuur op school, of wil je graag advies over hoe je een subsidie kunt aanvragen voor je project? Heb je een goed idee voor een cultureel project, maar weet je niet waar te beginnen? Ben je benieuwd wat er komt kijken bij een samenwerking tussen verschillende cultuurorganisaties? Mail een van onze cultuurcoaches!

Cultuurcoaches Het Hogeland

Maak kennis met onze cultuurcoaches!

Op deze pagina stellen cultuurcoaches Joran en Wimer zich kort aan je voor en lees je wat ze voor je kunnen betekenen. Wil je meer weten? Lees dan hier het interview met ze.

Wimer van der Veen

Wimer van der Veen

Cultuurcoach Onderwijs

Wimer van der Veen werkte als invalleerkracht en workshopdocent in het basisonderwijs en studeerde Onderwijskunde en Kunst en Kunstbeleid aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij raakte als cellist en organisator betrokken in de culturele sector, organiseerde talloze evenementen en is nog steeds als producent en fondsenwerver actief. Wimer exploiteerde De Puddingfabriek in Groningen en produceerde pr-campagnes voor overheden en culturele instellingen in Noord-Nederland.

Wat kan Wimer voor je doen?

De cultuurcoach onderwijs stelt zich ten doel dat kinderen dagelijks worden geconfronteerd met kunst en cultuur op school (of op locatie). Dat doet hij door scholen over het lokale cultuureducatieve aanbod te informeren en te ondersteunen bij het opstellen van concrete en eenvoudig te realiseren plannen.

onderwijs@cultuurcentrumhogeland.nl

Joran de Boer

Joran de Boer

Participatie en amateurkunst

Joran de Boer studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit te Amsterdam en werkt sinds 2014 als creatief producent, productieleider, fondsenwerver en zakelijk leider bij o.a. PeerGrouP, Toneelgroep Jan Vos en Loods13. Ze richt zich op het produceren van projecten, het schrijven van subsidieaanvragen, het leggen van contacten tussen mensen in het werkveld en ondersteunt ze maker(s) met het verwezenlijken van de inhoudelijke lijn en signatuur van hun werk. Ze is creatief producent van theatercollectief Illustere Figuren en STORMRAM en begeleidt op freelancebasis nieuwe makers. Daarnaast maakt ze podcasts.

Wat kan Joran voor je doen?

De cultuurcoach Amateurkunst en Participatie kan met je meedenken over je opstartende project, je adviseren over fondsenwerving en inhoudelijk sparren over je werk. De cultuurcoach verbindt kunstenaars, makers en instellingen met elkaar wanneer die vraag er ligt.

cultuurcoach@cultuurcentrumhogeland.nl

Op school

AMV of kennismaken met muziekinstrumenten op school, begeleiding bij de jaarlijkse musical of kunst- en cultuurworkshops en programma’s op maat. Cultuur op school kent vele invullingen, neem gerust contact op met onze cultuurcoach Onderwijs voor meer informatie of ideeën voor samenwerking!

Lees meer »

Maak kennis met onze docenten

Wist je dat er meer dan dertig enthousiaste en toegewijde muziekdocenten en theaterdocenten voor je klaarstaan bij Cultuurcentrum Hogeland? Lees hier wie ze zijn en wat ze doen!

Bekijk ons team »

Op je werk

Doe eens gek! Teambuilding theater en muziek workshops, een concert voor cliënten of samen een theatervoorstelling maken. Kunst en cultuur hoort ook thuis op je werkplek. Van mooie schilderijen in de ontvangsthal tot samenwerking of een meer praktische invulling. Bel onze cultuurcoaches!

Lees meer »