Cultuurcoaches

Het cultuurcentrum komt naar je toe! Onze Cultuurcoaches zijn er speciaal voor jou en luisteren naar je idee, helpen je een eind in de goede richting of brengen je in contact met kunstenaars, muzikanten en theatermakers uit Het Hogeland.
Informatie & samenwerken

Wat is een cultuurcoach?

Onze gemeente biedt een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten: van de vele hier gevestigde kunstenaars, schrijvers en musici, tot de tientallen amateurkunstverenigingen, galeries, en dorpspodia die er actief zijn. Maar ook de scholen in het Hogeland zien in hoe belangrijk (en leuk!) de kennismaking met kunst en cultuur is voor de ontwikkeling van kinderen. Nina Veldwiesch (cultuurcoach Amateurkunst & Participatie) en Sunja Boegschoten (cultuurcoach Onderwijs) zijn samen de verbindende schakel in het culturele veld van de gemeente. Heb je een vraag over kunst en cultuur op school, of wil je graag advies over hoe je een subsidie kunt aanvragen voor je project? Heb je een goed idee voor een cultureel project, maar weet je niet waar te beginnen? Ben je benieuwd wat er komt kijken bij een samenwerking tussen verschillende cultuurorganisaties?  Mail of bel hen gerust!

Sunja Boegschoten

Sunja Boegschoten

Cultuurcoach Onderwijs

Hoi ik ben Sunja Boegschoten en de  Cultuurcoach Onderwijs bij Cultuurcentrum Hogeland. Voor ik deze functie kreeg was ik lees-mediaconsulent bij het Forum in Groningen. Ook deed ik allerlei dingen op het gebied van het organiseren van literaire festivals, fondsenwerving en andere organisatorische klussen, allemaal binnen de culturele sector. Ik ga graag op zoek naar de verbinding en houd van aanpakken. Ik kijk heel erg naar uit naar onze samenwerking. 

Wat kan Sunja voor je doen?

De cultuurcoach onderwijs stelt zich ten doel dat kinderen dagelijks worden geconfronteerd met kunst en cultuur op school (of op locatie). Dat doet Sunja door scholen over het lokale cultuureducatieve aanbod te informeren en te ondersteunen bij het opstellen van concrete en eenvoudig te realiseren plannen.

Tel. 06 – 43670342 en onderwijs@cultuurcentrumhogeland.nl

Nina Veldwiesch

Nina Veldwiesch

Participatie en amateurkunst

Mijn naam is Nina Veldwiesch. Ik ben de cultuurcoach Amateurkunst en Participatie in het Hogeland. Ik heb de masteropleiding Arts, Policy and Cultural Entrepreneurship afgerond aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Naast mijn werk als cultuurcoach ben ik onderzoeksassistent bij het project Proeftuin Nieuw Publiek, een initiatief van Rijksuniversiteit Groningen en Stichting Kunst en Cultuur Drenthe. Als fervent cultuurliefhebber deel ik mijn enthousiasme voor de kunsten graag met anderen en vind ik het belangrijk dat iedereen ermee in aanraking komt. Als cultuurcoach ga ik op zoek naar vernieuwende samenwerkingen en initiatieven en denk ik graag met je mee!

Wat kan Nina voor je doen?

De cultuurcoach Amateurkunst en Participatie kan met je meedenken over je startende project, je adviseren over fondsenwerving en inhoudelijk sparren over je werk. Nina verbindt kunstenaars, makers en instellingen met elkaar wanneer die vraag er ligt.

Tel. 06 – 82043485 en cultuurcoach@cultuurcentrumhogeland.nl