Cultuurcoaches

Het cultuurcentrum komt naar je toe! Onze Cultuurcoaches zijn er speciaal voor jou en luisteren naar je idee, helpen je een eind in de goede richting of brengen je in contact met kunstenaars, muzikanten en theatermakers uit Het Hogeland.

Informatie & samenwerken

Wat is een cultuurcoach?

Onze gemeente biedt een grote verscheidenheid aan culturele activiteiten: van de vele hier gevestigde kunstenaars, schrijvers en musici, tot de tientallen amateurkunstverenigingen, galeries, en dorpspodia die er actief zijn. Maar ook de scholen in het Hogeland zien in hoe belangrijk (en leuk!) de kennismaking met kunst en cultuur is voor de ontwikkeling van kinderen. Nina Veldwiesch (cultuurcoach Amateurkunst & Participatie) en Sunja Boegschoten (cultuurcoach Onderwijs) zijn samen de verbindende schakel in het culturele veld van de gemeente. Zij zijn er speciaal voor jou!

Heb je een vraag over kunst en cultuur op school, of wil je graag advies over hoe je een subsidie kunt aanvragen voor je project? Heb je een goed idee voor een cultureel project, maar weet je niet waar te beginnen? Ben je benieuwd wat er komt kijken bij een samenwerking tussen verschillende cultuurorganisaties? Mail een van onze cultuurcoaches!

Maak kennis met onze cultuurcoaches!

Op deze pagina stellen cultuurcoaches Nina en Sunja zich kort aan je voor en lees je wat ze voor je kunnen betekenen. Wil je meer weten? Mail of bel hen gerust!

Sunja Boegschoten

Sunja Boegschoten

Cultuurcoach Onderwijs

Hoi ik ben Sunja Boegschoten en de nieuwe Cultuurcoach Onderwijs bij Cultuurcentrum Hogeland, opvolger van Wimer. Voor ik deze functie kreeg was ik lees-mediaconsulent bij het Forum in Groningen. Ook deed ik allerlei dingen op het gebied van het organiseren van literaire festivals, fondsenwerving en andere organisatorische klussen, allemaal binnen de culturele sector. Ik ga graag op zoek naar de verbinding en houd van aanpakken. Ik kijk heel erg naar uit naar onze samenwerking. 

Wat kan Sunja voor je doen?

De cultuurcoach onderwijs stelt zich ten doel dat kinderen dagelijks worden geconfronteerd met kunst en cultuur op school (of op locatie). Dat doet hij door scholen over het lokale cultuureducatieve aanbod te informeren en te ondersteunen bij het opstellen van concrete en eenvoudig te realiseren plannen.

Tel. 06 – 43670342 en onderwijs@cultuurcentrumhogeland.nl

Nina Veldwiesch

Nina Veldwiesch

Participatie en amateurkunst

Mijn naam is Nina Veldwiesch. Ik ben de nieuwe cultuurcoach Amateurkunst en Participatie in het Hogeland en ik neem daarmee het stokje over van Joran de Boer. Ik heb recentelijk de masteropleiding Arts, Policy and Cultural Entrepreneurship afgerond aan de Rijksuniversiteit te Groningen. Naast mijn werkzaamheden als cultuurcoach ben ik onderzoeksassistent bij het project Proeftuin Nieuw Publiek, een initiatief van Rijksuniversiteit Groningen en Stichting Kunst en Cultuur Drenthe. Als fervent cultuurliefhebber deel ik mijn enthousiasme voor de kunsten graag met anderen en vind ik het belangrijk dat iedereen ermee in aanraking komt. In mijn rol als cultuurcoach ga ik op zoek naar vernieuwende samenwerkingen en initiatieven en denk ik graag met je mee!

Wat kan Nina voor je doen?

De cultuurcoach Amateurkunst en Participatie kan met je meedenken over je opstartende project, je adviseren over fondsenwerving en inhoudelijk sparren over je werk. De cultuurcoach verbindt kunstenaars, makers en instellingen met elkaar wanneer die vraag er ligt.

Tel. 06 – 82043485 en cultuurcoach@cultuurcentrumhogeland.nl

Op school

AMV of kennismaken met muziekinstrumenten op school, begeleiding bij de jaarlijkse musical of kunst- en cultuurworkshops en programma’s op maat. Cultuur op school kent vele invullingen, neem gerust contact op met onze cultuurcoach Onderwijs voor meer informatie of ideeën voor samenwerking!

Lees meer »

Maak kennis met onze docenten

Wist je dat er meer dan dertig enthousiaste en toegewijde muziekdocenten en theaterdocenten voor je klaarstaan bij Cultuurcentrum Hogeland? Lees hier wie ze zijn en wat ze doen!

Bekijk ons team »

Op je werk

Doe eens gek! Teambuilding theater en muziek workshops, een concert voor cliënten of samen een theatervoorstelling maken. Kunst en cultuur hoort ook thuis op je werkplek. Van mooie schilderijen in de ontvangsthal tot samenwerking of een meer praktische invulling. Bel onze cultuurcoaches!

Lees meer »