Achtergrond

Cultuurcentrum Hogeland is op 1 januari 2021 ontstaan uit de fusie tussen drie organisaties die al decennialang actief waren in Het Hogeland: Theaterschool Wonderboom, Muziekschool Hunsingo en Muziekschool Noordakkoord. Samen verzorgen wij een breed cultureel aanbod in de gehele gemeente Het Hogeland: muzieklessen en theaterlessen, zowel op scholen als in de vrije tijd. Op deze nieuwe website zijn al onze activiteiten te vinden. Hieronder lees je meer over de achtergrond van de drie gefuseerde organisaties.

Naar de lessenStel een vraag

Hunsingo

Was van oudsher het vertrouwde adres voor allerlei muzieklessen in de voormalige gemeenten Bedum en Eemsmond. Met de komst van de nieuwe gemeente waren wij al langer op het pad van een samenwerking met Wonderboom en ook Noordakkoord. We zijn erg trots op het slagen van deze fusie en kijken uit naar een steeds meer uitbreidend en sterk aanbod in onze gemeente!

Wonderboom

Jeugdtheaterschool Wonderboom was in Noord Groningen het podium waar kinderen en jongeren met plezier werken aan verrijking en verwondering door actief mee te doen aan theateractiviteiten. Met ingang van januari 2020 waren wij al samen gegaan met Muziekschool Hunsingo en we zijn dan ook heel blij met de bundeling van al onze krachten in de nieuwe organisatie. We kijken uit naar een prachtig theateraanbod in de nieuwe gemeente!

Muziek of Theater op school

Noordakkoord

Noordakkoord was het vertrouwde adres voor allerlei muzieklessen in de voormalige gemeenten De Marne en Winsum. Onze missie om muziek toegankelijk te maken voor iedereen komt een stapje dichterbij met de fusie met Hunsingo en Wonderboom. Als één organisatie met meer slagkracht gaan we onze muzikale en culturele toekomst in. Wij kijken uit naar een top samenwerking!

Ons Toukomst project:

Door de fusie tot de gemeente Het Hogeland werd het gebied van drie bestaande cultuurinstellingen, te weten Muziekschool Hunsingo (Bedum), Theaterschool Wonderboom (Winsum), en Muziekschool Noordakkoord (Marne) enorm vergroot. In 2019 tekenden de partijen een intentieverklaring om te komen tot een samenwerkend kunstencentrum; daaraan wordt nu gewerkt. Het centrum beweegt zich ook binnen het sociaal domein, met aanbod voor volwassenen en senioren, en levert een belangrijke bijdrage aan de cultuureducatie in het onderwijs. Met muziekverenigingen wordt intensief samengewerkt.

Bekijk op Toukomst »