Drums

Het drumstel is een instrument met heel veel mogelijkheden. Of je nou Rock, Funk of Jazz wilt spelen, het instrument kan in alle stijlen worden bespeeld.

In onze lessen maken we gebruik van diverse boeken en methodes bijvoorbeeld ‘Real Time Drums’. In de lessen zul je bijvoorbeeld veel met zelf meegebrachte muziek mee gaan spelen. Ook leer je wat de rol van een drummer is, bijvoorbeeld binnen een band, en hoe iedereen dit op zijn eigen manier invult. Naast deze muzikale aspecten zal natuurlijk ook de techniek aan bod komen. Hoe hou je je stokken vast? Wat is een goede lichaamshouding?

 

Onze drumlessen worden gegeven door:

Thomas Zeevalking Profielfoto

Eigenlijk ben ik altijd al met muziek bezig geweest. Op mijn vijfde begon ik met klassiek pianoles. Op de middelbare school, het Hogeland College in Warffum, ben ik voor het eerst met het drumstel in aanraking gekomen. Na lang aandringen bij mijn ouders kreeg ik een drumstel en drumles. Het was al snel duidelijk dat al mijn tijd en aandacht naar het drummen ging. Wel ben ik nu nog steeds erg blij dat ik ook piano kan spelen. In mei 2008 ben ik voor drums met een 8,5 afgestudeerd aan het conservatorium.

Naast het lesgeven bij Noordakkoord ben ik ook actief in verschillende bands. Ik speel graag verschillende stijlen deze lopen uiteen van Bigband tot Pop en van Jazz tot Reggae.

Deze verscheidenheid aan stijlen leer ik mijn leerlingen ook. Daarnaast gaat er ook veel aandacht uit naar techniek, houding, onafhankelijkheid en improvisatie. Ik stimuleer ook dat leerlingen zelf met ideeën komen. Leerlingen komen bijvoorbeeld met de vraag wat een drummer precies speelt bij een bepaald nummer, of wil misschien graag Zuid-Amerikaanse ritmes leren of moet een drumsolo voorbereiden. Hier gaan we dan mee aan de slag. Kortom, plezier staat altijd voorop!

Gretia Wierenga Profielfoto

Mijn motto: MUZIEK KLEURT JE DAG. Het is mijn doel om mijn motto zoveel mogelijk uit te dragen aan jong en oud!
Mijn naam is Grétia Wierenga, docent Slagwerk. Ik ben geboren in het Groningse dorpje Ezinge en studeerde aan het conservatorium in Groningen, waar ik nu nog woon. Ik heb daar klassiek Slagwerk gestudeerd en volgde daarnaast de opleiding Drums.

Sinds 1996 ben ik docent slagwerk bij cultuurcentrum Hogeland en muziekschool Kielzog. Daarnaast ben ik instructrice van het slagwerkensemble SDG in Uithuizermeeden, ben ik bevoegd in de RGM methode (Ronnie Gardener Methode) en geef slagwerkworkshops. Projectmatig verzorg ik slagwerklessen in het basisonderwijs. Ik ben muzikaal gevormd in o.a. twee amateurorkesten waar mijn vader dirigent van was. Muziek was een belangrijk onderdeel van ons gezin. Tevens heb ik gespeeld in Het Nationaal Jeugd Fanfareorkest, waar mijn liefde voor de muziek is gegroeid. De keuze om van het musiceren en muziek- doceren mijn beroep te maken is mede hier ontstaan. Muziek maken/luisteren is een verbindende factor in het leven….

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.