Film en sounddesign voor kinderen en jongeren, aanbod 2024-2025

Ervaring met film is niet nodig! De cursussen gaan door bij minimaal 8 deelnemers.

* Cursus film (8 – 12 jaar)

Altijd al willen leren hoe een film gemaakt wordt? In deze cursus ga je aan de hand van ‘challenges’ precies leren hoe dat gedaan wordt! Elke week gaan we bekijken hoe een stuk van het filmmaken werkt, en dan ga je er zelf mee aan de slag. Wat denk je van het geluid van een film nadoen door een watermeloen aan stukken te hakken, of een filmpje maken waarin alles achterstevoren afgespeeld wordt? Elke week maak je een kort filmpje of leer je een nieuwe manier om film te maken, en we sluiten de cursus af met een presentatie waarin we al onze gemaakte films laten zien.

Dag en tijdstip: woensdag, 15.00-16.30, 10 lessen in de periode september – december 2024. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Start cursus: woensdag 25 september 2024
Locatie: De Blauwe Schuit, Winsum
Kosten: € 105,=
Docent: Ellen Versluijs
Inschrijven: via ons aanmeldformulier theater, zie Inschrijven

* Cursus film (13 – 18 jaar)

Hoe maak je een film? Samen met filmcoach Ellen Versluijs ga je dit in tien lessen leren. Je maakt een reis langs verschillende disciplines van het filmmaken, van regisseren en schrijven tot editen en licht . Elke les zullen we de theorie in duiken maar ook vooral veel bezig gaan, waarbij je ook zal leren hoe je zelf, met huis-tuin-en-keukenspullen, het geleerde in praktijk kan brengen.
We sluiten de lessenserie af met een avond waarbij we de zelfgemaakte films zullen laten zien, natuurlijk met een Q&A met de makers – met jou dus!
Dus, heb je interesse in film en ben je benieuwd hoe een film gemaakt wordt? Lijkt het je leuk om zelf te leren films te maken? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Dag en tijdstip: woensdag, 16.30 -18.00 uur, 10 lessen in de periode september -december 2024. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Start cursus: woensdag 25 september 2024
Locatie: De Blauwe Schuit, Winsum
Kosten: € 105,=
Docent: Ellen Versluijs
Inschrijven: via ons aanmeldformulier theater, zie Inschrijven

Hoi! Ik ben Ellen Versluijs, sound designer, filmcoach en leerkracht. Na mijn studie geluidstechniek en regie aan European Film College heb ik twee jaar in onder andere Londen gewerkt als geluidstechnicus en sound designer aan meer dan 30 korte en langere filmproducties. Ook heb ik een aantal korte films geregisseerd. In 2021 ben ik begonnen aan de verkorte Pabo.
Inmiddels ben ik helemaal thuis in het Hogeland en zie ik er naar uit om mijn kennis en enthousiasme voor film te gaan delen. Hierin wil ik je graag alle tools bieden om jouw eigen verhaal te kunnen vertellen.
Naast lesgeven en film houd ik van lange wandelingen met mijn uit de kluiten gewassen husky, gitaarspelen en gamen.

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.