Gitaar (elektrisch en akoestisch)

De gitaar is al jaren een zeer populair instrument. In vrijwel iedere band vind je wel één of meer akoestische of elektrische gitaren.

Bij de lessen gaan we in eerste instantie uit van de klassieke oftewel Spaanse gitaar. Met deze gitaar kun je veel verschillende stijlen leren.

Bij voldoende aanbod is het voor kinderen tot ongeveer veertien jaar mogelijk in kleine groepjes van twee of drie leerlingen les te krijgen. Op deze manier leer je te luisteren naar je medeleerling, maar wordt ook samenspel bevorderd. Je kunt natuurlijk ook individueel les krijgen.

Door het spelen van eenvoudige liedjes en oefeningen leer je op speelse wijze de basistechnieken voor de rechter- en linkerhand. In het begin leer je de de liedjes auditief, dat wil zeggen op het gehoor. Later komt daar stapsgewijs het notenschrift bij. Al vrij snel wordt begonnen met akkoordenspel voor de begeleiding van popliedjes.

Naarmate je meer gevorderd raakt kun je natuurlijk ook steeds meer je eigen muziekvoorkeur leren spelen. Voorop staat dat je met plezier muziek maakt. Om dit plezier te ervaren is het wel van belang regelmatig te oefenen, in het begin is dat tien tot vijftien minuten per dag.

 

Elektrisch en akoestisch gitaarles wordt gegeven door:

John Koning Profielfoto

Doordat ik op negenjarige leeftijd geraakt werd door de muziek van o.a bands als Beatles en Stones begon ik met gitaarlessen aan de plaatselijke muziekschool. Van deze hobby heb ik uiteindelijk mijn beroep gemaakt. Naast klassiek en flamenco gitaar heb ik ook veel ervaring met elektr. en akoestische steelstring modellen in bands en als begeleider/dirigent van o.a. een popkoor.

Docent Martijn Deuling is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en werkt als docent gitaar voor Kunstenkorf, Cultuurcentrum Hogeland en De Drentse MuziekAcademie. Daarnaast is hij werkzaam als sessie/studio gitarist bij verschillende bands. o.a. Dilana (The voice of Holland), Timebandits Unplugged (Alides Hidding), Huisband Drents Liedjes Festival, Edwin Jongedijk. Zijn lessen worden op maat gemaakt waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng. Er is immers niets leuker dan het leren spelen doormiddel van de muziek die jezelf het mooiste vind. Ter ondersteuning van zijn lessen maakt hij  graag gebruik van moderne faciliteiten zoals iPads, notatie software en opnameapparatuur om zo op een speelse manier toch resultaatgericht te werken.  Kom gerust langs voor een gratis proefles of neem contact op als je vragen hebt.

Hallo! Mijn naam is Edwin en ik geef sinds eind september 2022 de gitaarlessen in Uithuizen.
Ik ben op mijn 18e begonnen op de electrische gitaar, en heb in een bandje veel metal en rock gespeeld. Na een paar jaar ontdekte ik de klassieke gitaar en vond dat zo mooi dat ik besloot me daarop toe te leggen. Inmiddels ben ik 31 en heb de opleiding klassiek gitaar op het Prins Claus Conservatorium te Groningen afgerond.
Ik ben zeer enthousiast over het lesgeven op beide instrumenten, en geef sinds een jaar of 6 al gitaarles in Stadskanaal waar ik ook geboren ben. Ook geef ik sinds vorig jaar les op muziekschool Vrijdag in Groningen.

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.