Gitaar (elektrisch en akoestisch)

De gitaar is al jaren een zeer populair instrument. In vrijwel iedere band vind je wel één of meer akoestische of elektrische gitaren.

Bij de lessen gaan we in eerste instantie uit van de klassieke oftewel Spaanse gitaar. Met deze gitaar kun je veel verschillende stijlen leren.

Bij voldoende aanbod is het voor kinderen tot ongeveer veertien jaar mogelijk in kleine groepjes van twee of drie leerlingen les te krijgen. Op deze manier leer je te luisteren naar je medeleerling, maar wordt ook samenspel bevorderd. Je kunt natuurlijk ook individueel les krijgen.

Door het spelen van eenvoudige liedjes en oefeningen leer je op speelse wijze de basistechnieken voor de rechter- en linkerhand. In het begin leer je de de liedjes auditief, dat wil zeggen op het gehoor. Later komt daar stapsgewijs het notenschrift bij. Al vrij snel wordt begonnen met akkoordenspel voor de begeleiding van popliedjes.

Naarmate je meer gevorderd raakt kun je natuurlijk ook steeds meer je eigen muziekvoorkeur leren spelen. Voorop staat dat je met plezier muziek maakt. Om dit plezier te ervaren is het wel van belang regelmatig te oefenen, in het begin is dat tien tot vijftien minuten per dag.

 

Elektrisch en akoestisch gitaarles wordt gegeven door:

Ik geef met heel veel plezier gitaarles bij Kunst- en Cultuurcentrum Hogeland. Naast gitaarles, geef ik ook les op ukelele en basgitaar. Ik speel verder ook graag op een ander snaarinstrument, de mandoline. Tijdens de muziekles vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor eigen inbreng van de leerling. Ik ga graag met je op zoek naar liedjes of repertoire waar je interesse ligt. Ik heb zelf een brede muzikale smaak: van klassiek, via jazz, naar rock…. Dus kom maar op met je muzikale voorkeur!

Ik coach ook bandjes bij het kunst- en cultuurcentrum. Tijdens deze bandlessen werken we aan samenspel en het opbouwen van repertoire. Ook leer je hoe alle geluidsapparatuur werkt en hoe je alles aansluit. Verder help ik graag mee in het vinden van optredens voor de bandjes.

Doordat ik op negenjarige leeftijd geraakt werd door de muziek van o.a bands als Beatles en Stones begon ik met gitaarlessen aan de plaatselijke muziekschool. Van deze hobby heb ik uiteindelijk mijn beroep gemaakt. Naast klassiek en flamenco gitaar heb ik ook veel ervaring met elektr. en akoestische steelstring modellen in bands en als begeleider/dirigent van o.a. een popkoor.

Ik ben afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en werk als docent voor CultuurCentrum Hogeland. Daarnaast ben ik werkzaam als sessie/studio gitarist bij verschillende bands. o.a. Dilana (The voice of Holland), Timebandits Unplugged (Alides Hidding), Huisband Drents Liedjes Festival, Gimme Shelter,  e.a.

Mijn lessen worden op maat gemaakt waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng. Er is immers niets leuker dan het leren spelen door middel van de muziek die je zelf het mooist vindt. 

Ter ondersteuning van mijn lessen maak ik graag gebruik van moderne faciliteiten zoals iPads, notatiesoftware en opnameapparatuur om zo op een speelse manier toch resultaatgericht te werken.  

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2021/2022

Voor het nieuwe cursusjaar 2021/2022 zijn de tarieven bekend!

Subsidie en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 18 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, komen in aanmerking voor gesubsidieerde reguliere muzieklessen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsles voor je in!