Improvisatie

Lijkt improviseren jou ook zo leuk? Maar denk je daarbij gelijk ‘maar dat kan ik nooit?’ Niets is minder waar! Iedereen kan leren improviseren! Al in een paar bijeenkomsten zul je zien dat de stap veel minder groot is dan je denkt. In een groep is het veilig improviseren en bovendien erg leuk omdat je dan samen tot mooie klank creaties kan komen. We bouwen de lessen rustig op, de omgeving is veilig maar de resultaten kunnen verbluffend zijn.

 

Improviseren kun je leren

Stap over je reserve heen en doe mee! Je leert kennismaken met improviseren vanuit ritmes, toonreeksen, melodieën, sfeerbeelden. Je ervaart wanneer je mag leiden of juist begeleiden, of vanuit welke stemming je kunt spelen. Vurig en gepassioneerd of juist meditatief verstild. Luchtig en vrij of vrolijk kabbelend als stromend water. Het is handig wanneer je je instrument al enigszins beheerst, maar ook met weinig tonen kun je al veel doen! Het gaat om de intentie, het spelen vanuit je gevoel, je hart. Dat kan al met een enkele toon! Geef je dus snel op voor deze lessen!

Alle instrumenten zijn welkom!

 

Improvisatielessen bij Cultuurcentrum Hogeland worden gegeven door:

Nu de digitale wereld ook in de muziek steeds meer ingang heeft gevonden, is het spelen op een echt instrument haast een unicum! Maar weet hoe belangrijk en vervullend dat kan zijn! Het geeft je iets mee voor je hele leven! Muziek is een zaad dat zich in de rest van je leven verder kan ontwikkelen. Voor kinderen, en niet minder voor volwassenen. Erg belangrijk vind ik het beleven van echte levende klanken en het spelen vanuit je gevoel!

Na een gedegen studie op het Prins Claus Conservatorium, het als dirigent leiden van verschillende orkesten, en het decennia lang geven van klarinet en saxofoonlessen, is mijn ervaring enorm verrijkt. Zowel op muzikaal als pedagogische gebied. Verschillende leerlingen van me zijn zelf weer doorgestroomd naar het Conservatorium, maar iedereen heeft zich persoonlijk kunnen ontwikkelen en genieten van de levende muziek.

Een paar speerpunten in mijn lesgeven zijn:
1. Echte instrumentbeheersing en muzikaal spel
2. Het leren spelen vanuit het hart
3. Leren improviseren
4. Samenspel
5. En voor wie dat wil ook een spirituele verdieping en omgang met de muziek.

Het mooie van het muziekdocent zijn is dat je leerlingen ontmoet op allerlei niveaus en leeftijden. Mijn jongste leerling is 7 en mijn oudste 72. Muziek beslaat een heel mensenleven!

Graag wijd ik jou ook in, in de wereld van de muziek!

Schroom niet om een proefles te vragen.

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2021/2022

Voor het nieuwe cursusjaar 2021/2022 zijn de tarieven bekend!

Subsidie en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 18 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, komen in aanmerking voor gesubsidieerde reguliere muzieklessen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsles voor je in!