Improvisatie

Lijkt improviseren jou ook zo leuk? Maar denk je daarbij gelijk ‘maar dat kan ik nooit?’ Niets is minder waar! Iedereen kan leren improviseren! Al in een paar bijeenkomsten zul je zien dat de stap veel minder groot is dan je denkt. In een groep is het veilig improviseren en bovendien erg leuk omdat je dan samen tot mooie klank creaties kan komen. We bouwen de lessen rustig op, de omgeving is veilig maar de resultaten kunnen verbluffend zijn.

 

Improviseren kun je leren

Stap over je reserve heen en doe mee! Je leert kennismaken met improviseren vanuit ritmes, toonreeksen, melodieën, sfeerbeelden. Je ervaart wanneer je mag leiden of juist begeleiden, of vanuit welke stemming je kunt spelen. Vurig en gepassioneerd of juist meditatief verstild. Luchtig en vrij of vrolijk kabbelend als stromend water. Het is handig wanneer je je instrument al enigszins beheerst, maar ook met weinig tonen kun je al veel doen! Het gaat om de intentie, het spelen vanuit je gevoel, je hart. Dat kan al met een enkele toon! Geef je dus snel op voor deze lessen!

Alle instrumenten zijn welkom!

 

Improvisatielessen bij Cultuurcentrum Hogeland worden gegeven door:

Na een gedegen studie op het Prins Claus Conservatorium, het als dirigent leiden van verschillende orkesten, en het decennia lang geven van klarinet- en saxofoonlessen, is mijn ervaring enorm verrijkt. Zowel op muzikaal als pedagogisch gebied. Het mooie van het muziekdocent zijn is dat je leerlingen ontmoet op allerlei niveaus en leeftijden. Mijn jongste leerling is 7 en mijn oudste 72. Muziek beslaat een heel mensenleven!

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.