Klarinet

De klarinet is een veelzijdig blaasinstrument. Het is van hout met zilveren kleppen en wordt bespeeld met een zogeheten ‘rietje’ van bamboe. Het heeft in de laagte een donkere warme klank, en in de hoogte klinkt het juist heel helder en vrolijk. De klarinet wordt in verschillende stijlen bespeeld. Melodieus en virtuoos in de klassieke muziek, klagend en opzwepend in de Klezmer, uitbundig en improviserend in de jazz. In onze streken wordt de klarinet veel gebruikt in het Harmonieorkest, in kleine of grotere klarinet-ensembles, en natuurlijk in solistisch samenspel met een piano, wat al heel snel mogelijk is.

In de lessen wordt niet alleen aandacht besteed aan de techniek van het klarinetspel en het notenlezen, maar ook de creatieve elementen zoals het componeren van eigen liedjes, het improviseren, uit het hoofd (hart!) kunnen spelen en muzikale verdieping spelen een belangrijke rol.

Je kunt de klarinet leren bespelen vanaf ongeveer 8 jaar, maar je kunt ook gerust op volwassen of oudere leeftijd met de klarinet beginnen. Je zult dan ervaren dat de muziek heel verrijkend kan werken voor het innerlijke leven, en hoe dat te uiten.

 

Klarinetles bij Cultuurcentrum Hogeland wordt gegeven door:

Na een gedegen studie op het Prins Claus Conservatorium, het als dirigent leiden van verschillende orkesten, en het decennia lang geven van klarinet- en saxofoonlessen, is mijn ervaring enorm verrijkt. Zowel op muzikaal als pedagogisch gebied. Het mooie van het muziekdocent zijn is dat je leerlingen ontmoet op allerlei niveaus en leeftijden. Mijn jongste leerling is 7 en mijn oudste 72. Muziek beslaat een heel mensenleven!

Met veel plezier geef ik les aan jong en oud. Samen proberen we zo veel mogelijk muziek te maken op je klarinet, met de juiste technieken. We spelen veel samen en werken aan jou als muzikant. Je bent altijd welkom voor een proefles!
Als klarinettist speel ik bij het Noordpoolorkest en bij verschillende andere orkesten en ensembles op projectbasis. Voor het tijdschrift de Klarinet schrijf ik regelmatig besprekingen over nieuw verschenen bladmuziek. Als docent ben ik met erg veel plezier en enthousiasme werkzaam bij onder andere Cultuurcentrum Hogeland. 

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.