Musical Productiegroep (c.a 8-15jr)

LET OP: Deze cursus is inmiddels gestart en inschrijven is op dit moment niet mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er weer een nieuwe theatergroep van start gaat? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (je vindt de aanmeld-knop onderaan de pagina). Je kunt je interesse ook alvast doorgeven via ons contactformulier. Vermeld daarbij in ieder geval je leeftijd, en de locatie en theatercursus van je voorkeur – en je emailadres, zodat we contact met je kunnen opnemen zodra we de nieuwe cursussen gaan plannen.

Acteren en zingen, en dat tegelijkertijd! In de musicalproductiegroep leer je deze vaardigheden. Samen creëren we een leuk en spannend jaar waarbij we de planken opgaan met een mooie, uitdagende musical. Na een aantal lessen doe je auditie voor een rol binnen het stuk.
Omdat we toewerken naar een productie betekent dat dat je deel bent van een groep en zodoende elke repetitie aanwezig bent om een prachtige voorstelling neer te kunnen zetten.

De musicalproductiegroep is bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool en jongeren vanaf klas 1 van het voortgezet onderwijs tot ca. 15 jaar, ervaring met theater of musical is niet nodig!

Waar en wanneer?

De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 te Winsum, op maandag van 16.30-18.30 uur.
De cursus start op maandag 27 september, er zijn 25 lessen, een extra repetitie en een generale repetitie.
De voorstellingen zijn gepland op zaterdag 21 en zondag 22 mei. De laatste (afsluitende) les is op 23 mei.

Kosten € 295,=

Docenten:

Helma Dijkstra studeerde in 2013 af aan The Royal Central School of Speech and Drama in Londen met een bachelor in Drama, Applied Theatre & Education.
Sindsdien verzorgd ze met veel plezier en enthousiasme workshops, cursussen en projecten op verscheidene locaties en in samenwerking met verschillende organisaties.
Zij is sinds 2016 als theaterdocent werkzaam bij Wonderboom; inmiddels Cultuurcentrum Hogeland en vervult daar sinds 2021 ook een coördinerende rol binnen het theaterteam.

Hallo daar! De docent die zangles geeft aan de musical productiegroep ben ik, Marisa Cortes Moreno. Ik zing al heel wat jaren voor mijn plezier en vond het vroeger fantastisch om aan de middelbare schoolmusicals mee te doen (Grease, Hair, Fame). Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om voor docent muziek te studeren aan het Prins Claus Conservatorium. Zo kon ik nog meer groeien in mijn zangtechniek en nu kan ik anderen leren hoe fantastisch het is om te zingen in een groep! Met veel plezier geef ik zangles aan deze groep! Meestal zingen we de liedjes éénstemmig, maar af en toe komt er ook tweestemmigheid voorbij, wat supermooi klinkt! Aangezien ik ook een passie voor dansen heb, doen we ook choreografieën. Je hoeft niet de allerbeste zanger(es) te zijn, als je er maar plezier in hebt!

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2021/2022

Voor het nieuwe cursusjaar 2021/2022 zijn de tarieven bekend!

Subsidie en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 18 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, komen in aanmerking voor gesubsidieerde reguliere muzieklessen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsles voor je in!