NIEUW in 2023-2024: Muziektheater en De Vloer op voor volwassenen

Deze cursussen zijn bedoeld voor volwassenen. Ervaring met theater of musical is niet nodig!

* Muziektheater

Wat als je theater combineert met muziek? Muziek kan veel emoties en verhalen losmaken. Deze emoties en verhalen zullen we combineren met de kracht van theater. Samen en/of alleen zingen we nummers en gaan we op zoek naar verhalen die we willen vertellen binnen een bepaald thema.
De cursus is inmiddels afgelopen, aanmelden is niet meer mogelijk.

Locatie: Het Hogelandcollege, Winsum
Docenten: Sam Salomons en Marisa Cortes Moreno (een deel van de lessen geven zij gezamenlijk, andere lessen worden door één van beiden gegeven)
Dag en tijdstip: 12 lessen op maandag van 20.00-21.30 uur inclusief een eindpresentatie. 
Kosten: € 230,= , minimaal aantal deelnemers: 8

* De Vloer op

Bij deze cursus leer je scènes improviseren aan de hand van een situatie. De deelnemers krijgen een dilemma, of een geheim waarvan één van de spelers niks afweet. Deze dilemma’s moeten op een realistische manier uitgespeeld worden. Niet de grappen staan centraal, maar juist emotie en mooi spel. De spelers kunnen met allerhande thema’s aan de slag gaan, van liefde, scheidingen, vriendschap tot pesten. Zoals natuurlijk bij improvisatietoneel hoort, weten de spelers van te voren nooit wat ze kunnen verwachten en worden ze dus verrast door wat er komt en wat er gebeurt.

Locatie: De Blauwe Schuit, Winsum.
Docent: Gemma Inklaar-Bos
Dag en tijdstip:
12 lessen op dinsdag van 19.30-21.30 uur in de periode februari – mei. De cursus start op 6 februari 2024.
Er zijn 12 lessen, de laatste les is de eindpresentatie. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Kosten: € 210,= , minimaal aantal deelnemers: 8

Docenten:

Al ruim 10 jaar ben ik werkzaam als theatermaker. Ik geef workshops en trainingen aan veel uiteenlopende doelgroepen zowel binnen de zorg als binnen het onderwijs. Mijn passie en expertise is improvisatietoneel, het laten ontstaan van spel vind ik prachtig en biedt enorm veel mogelijkheden!

Hallo daar! De docent die zangles geeft aan de musical productiegroep ben ik, Marisa Cortes Moreno. Ik zing al heel wat jaren voor mijn plezier en vond het vroeger fantastisch om aan de middelbare schoolmusicals mee te doen (Grease, Hair, Fame). Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om voor docent muziek te studeren aan het Prins Claus Conservatorium. Zo kon ik nog meer groeien in mijn zangtechniek en nu kan ik anderen leren hoe fantastisch het is om te zingen in een groep! Met veel plezier geef ik zangles aan deze groep! Meestal zingen we de liedjes éénstemmig, maar af en toe komt er ook tweestemmigheid voorbij, wat supermooi klinkt! Aangezien ik ook een passie voor dansen heb, doen we ook choreografieën. Je hoeft niet de allerbeste zanger(es) te zijn, als je er maar plezier in hebt!

Dit is Sam Salomons. Van jongs af aan heeft hij zelf theater-, zang- en musicallessen gevolgd waardoor zijn passie hiervoor is ontstaan. Door stages te lopen bij theatergroepen zit Sam vol ervaring. Sam weet als geen ander hoe fijn het is jezelf te mogen uiten in theater!

"Wanneer zang, dans en theater samen één wordt geeft dat een magisch effect! Dat hoop ik te creëren!"

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.