Slagwerk

Onder slagwerk worden alle slaginstrumenten van het orkest verstaan. Deze zie je als groep vaak achterin het orkest.

Voorbeelden zijn grotere slaginstrumenten als de pauken, grote trom (basdrum), marimba, xylofoon, klokkenspel en gong; en kleinere slaginstrumenten als de kleine trom (snaredrum), woodblock, bekkens, tamboerijn, triangel, castagnetten, enzovoort.

Bij ons kun je leren om verschillende soorten slagwerk te bespelen als onderdeel van een ensemble of orkest. Kom eens kennismaken en laat van je horen!

 

De slagwerklessen worden gegeven door:

Mijn motto: MUZIEK KLEURT JE DAG. Het is mijn doel om mijn motto zoveel mogelijk uit te dragen aan jong en oud!
Mijn naam is Grétia Wierenga, docent Slagwerk. Ik ben geboren in het Groningse dorpje Ezinge en studeerde aan het conservatorium in Groningen, waar ik nu nog woon. Ik heb daar klassiek Slagwerk gestudeerd en volgde daarnaast de opleiding Drums.

Sinds 1996 ben ik docent slagwerk bij cultuurcentrum Hogeland en muziekschool Kielzog. Daarnaast ben ik instructrice van het slagwerkensemble SDG in Uithuizermeeden, ben ik bevoegd in de RGM methode (Ronnie Gardener Methode) en geef slagwerkworkshops. Projectmatig verzorg ik slagwerklessen in het basisonderwijs. Ik ben muzikaal gevormd in o.a. twee amateurorkesten waar mijn vader dirigent van was. Muziek was een belangrijk onderdeel van ons gezin. Tevens heb ik gespeeld in Het Nationaal Jeugd Fanfareorkest, waar mijn liefde voor de muziek is gegroeid. De keuze om van het musiceren en muziek- doceren mijn beroep te maken is mede hier ontstaan. Muziek maken/luisteren is een verbindende factor in het leven….

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.