Theater Volwassenen (18+)

LET OP: blok 1 van deze cursus is inmiddels afgerond. Inschrijven is nog wel mogelijk voor blok 2, dat op maandag 17 januari van start gaat! We hopen voor de zomervakantie nogmaals een serie van De vloer op! te kunnen aanbieden.

Theaterlessen voor volwassenen

In twee blokken van 8 lessen gaan we in een groep van minimaal 8 deelnemers aan de slag. Beide blokken zijn geschikt voor zowel beginners als ervaren spelers van 18 jaar en ouder. Laat je zien en meld je aan! Je kunt je ook inschrijven voor één van de twee blokken.

Blok 1: De vloer op! – Improvisatietheater

Twee acteurs, een beginsituatie. Margreet, jij bent de vrouw van Henk en wil dolgraag met hem eindelijk de vakantie maken die jullie al jaren plannen. Henk, jij bent net vreemd gegaan, en besluit de relatie uit te maken…

En dan ga je aan de slag! Bij De Vloer Op! improviseren we erop los. Het begin is het vaste vertrekpunt, maar hoe het verhaal verder loopt? Dat ontdekken we terwijl we aan het spelen zijn. Wordt het een liefdesdrama? Of juist een humorvolle scene? Vergeven ze elkaar? Draait het om? Alle kanten kan je op. In mijn lessen werk ik met veel enthousiasme, positiviteit en (faal)plezier aan jouw groei als (beginnend) acteur. Zowel interessant voor beginners om de eerste stappen op toneel te zetten, als voor ervaren spelers om meer de diepte in te gaan.

Blok 2: Montagetheater

In acht weken werken we naar een montagevoorstelling waarbij we een thema van allerlei kanten belichten in losstaande scènes. Het thema bepalen we met de groep. Als voorbeeld ‘liefde’, dan kunnen we scènes tegenkomen waarin iemand z’n eerste liefde terugvindt, de ware op het pad staat, of juist een vechtscheiding. De liefde tussen moeder en kind, tinder, een blind date, liefdeloosheid en kalverliefde. Van humoristische scènes tot diepgaande, stil spel tot metaforisch, van alles kan. En ondertussen leer je ook nog van allerlei dingen over theater! Sluit aan voor deze mooie laagdrempelige uitdaging.

Waar en wanneer?

De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 te Winsum, op maandag van 19.45-21.45 uur.

De cursus bestaat uit 2 blokken van 8 lessen. De laatste les is steeds een presentatie op zondagmiddag.

  • Data 1e blok (De vloer op!): (afgerond – mogelijk nog een serie in het voorjaar van 2022).
  • Data 2e blok (Montagetheater): 17/1, 24/1, 31/1, 7/2, 14/2, 28/2, 7/3, 13/3. NB: Wij zijn verplicht van deelnemers te vragen om hun coronatoegangsbewijs (geldige QR-code) te tonen voor aanvang van elke les.

Kosten

Deelname: € 140,= per blok van 8 lessen. Let op! Dankzij een bijdrage van Vakland Het Hogeland kunnen maximaal 15 deelnemers kosteloos aan het eerste blok (De vloer op! – Improvisatietheater) deelnemen! Heb je je al aangemeld voor dit blok? Je krijgt hierover dan bericht van ons.

NB: graag aanmelden per blok!

 

Docent:

Frank Odijk is ruim 12 jaar werkzaam als theatermaker. Hij werkt als regisseur, docent, trainer, workshopleider en (trainings)acteur, veel vanuit improvisatietheater. De laatste 6 jaar werkt hij voor Wonderboom, en ondertussen CCH, in het Hogeland. Zijn werkwijze zit vol positiviteit, interactie en enthousiasme. Het laten ontdekken van jezelf, groeien, jezelf uitdagen en verrassen. Doen, in plaats van (teveel) erover praten. En met veel faalplezier, want fouten maken mag. Ondertussen zet hij theater steeds vaker in om sociale vaardigheden, weerbaarheid en zelfvertrouwen te ondersteunen.

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2021/2022

Voor het nieuwe cursusjaar 2021/2022 zijn de tarieven bekend!

Subsidie en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 18 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, komen in aanmerking voor gesubsidieerde reguliere muzieklessen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsles voor je in!