Deze cursussen zijn bedoeld voor volwassenen. Ervaring met theater of musical is niet nodig! de cursussen gaan door bij minimaal 8 deelnemers.

* De Vloer op

We kennen allemaal de grappige improvisatie tv-programma’s als ‘De Lama’s’ en ‘Whose Line Is It Anyway?’. 
Maar naast grappige scènes kan improvisatie ook voor heel mooi en serieus theater zorgen. In deze cursus gaan we bezig met improviseren aan de hand van de technieken van improvisatie legendes als Viola Spolin en Keith Johnstone. Je leert hier alle vaardigheden die nodig zijn om op een realistische manier scènes te maken rondom thema’s als liefde, scheidingen, vriendschap, pesten en meer.
In deze scènes staat niet de grap centraal, maar juist emotie en mooi spel. Zoals natuurlijk bij improvisatietoneel hoort, weten de spelers van tevoren nooit wat ze kunnen verwachten en worden ze dus verrast door wat er komt en wat er gebeurt.


Dag en tijdstip:
dinsdag, 19.30-21.30 uur, 12 lessen, de laatste les is de eindvoorstelling, in de periode september – december 2024. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Start cursus: dinsdag 24 september 2024
Locatie: De Blauwe Schuit, Winsum
Kosten: € 221=
Docent: Daan Wiggemans
Inschrijven: via ons aanmeldformulier theater, zie Inschrijven

* Fysiek theater

Vanuit oefeningen van onder andere Pina Bausch, Viewpoints, Jacques Copeau gaan we bezig met het fysieke aspect van theater. Wat gebeurt er als je opeens je stem en je woorden niet meer hebt om duidelijk te maken wat je wilt zeggen? Kan iets als verliefdheid ook zitten in de bewegingen van een pols? Of kan woede zitten in een neus? Kunnen we praten met onze lichaamsdelen? Hoe verhouden we ons in de ruimte tot anderen? Op welke verschillende vormen kan je daarmee experimenteren?


Dag en tijdstip:
dinsdag, 19.30-21.30 uur, 12 lessen, de laatste les is de eindvoorstelling, in de periode februari- mei 2024. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Start cursus: dinsdag 4 februari 2025
Locatie: De Blauwe Schuit, Winsum
Kosten: € 221,=
Docent: Daan Wiggemans
Inschrijven: via ons aanmeldformulier theater, zie Inschrijven

Docenten:

Daan ( geboren en getogen in Groningen ) kwam na de middelbare school in een tussenjaar in aanraking met theater. Toen heeft hij het theater stevig met beide handen vastgepakt en daarna nooit meer losgelaten. Ondertussen heeft hij een opleiding gevolgd tot artiest en daarna tot theaterdocent. Hij heeft tijdens zijn studietijd stages afgerond bij theatergezelschappen zoals o.a. Theater De Steeg waar hij theater heeft gemaakt en in voorstellingen heeft gespeeld voor middelbare scholieren.
Nu heeft Daan zich definitief gevestigd in de prachtige cultuursector van het Noorden als theaterdocent, theatermaker en acteur.
Als docent geeft Daan les in verschillende technieken en theatermethodieken waarin altijd de persoon op de vloer centraal staat. Bij zowel lessen waar theater als doel centraal staat ( lessen waarin we verschillende specifieke theatertechnieken ons eigen maken) als lessen met theater als middel ( lessen waarin we via theatermethodieken tools aangereikt krijgen voor het werkveld ) draaien de lessen altijd om de mensen die het theater spelen. En om het creëren van een fijne, veilige sfeer waar creativiteit hoogtij viert."