Podiumgroep voor jongeren

Deze cursus is bedoeld voor jongeren die op de middelbare school zitten en die al wat ervaring met theater hebben.

In deze cursus ga je theatermaken vanuit een script. Als groep bepaal je samen met de docent of je aan de slag gaat met een interessante bestaande tekst, of dat je zelf een verhaal gaat bedenken en bewerken tot toneelvoorsteling. Je verdiept je in het verhaal en de personages. Uiteindelijk ga je zelf een personage spelen en ontdek je gaandeweg hoe je een rol opbouwt en deze eigen maakt.

Samen met de groep werk je met gebruik van verschillende technieken toe naar een productie (= een echte theatervoorstelling). Je gaat niet alleen bezig met de tekst en het spel, maar ook met alles wat er verder bij komt kijken om een indrukwekkende voorstelling te creëren.

Heb je zin om samen met een groep een theatraal verhaal tot leven te brengen op het podium en het publiek mee te nemen op een onvergetelijke reis? Meld je aan!

Waar en wanneer?

Locatie: Winsum
Dag en tijd: ntb.
De cursus start in januari 2023, er zijn 20 lessen, een extra repetitie en een generale repetitie. In de schoolvakanties is er geen les.
De dagen waarop de voorstellingen plaatsvinden, maken we zo spoedig mogelijk bekend.

Kosten € 200,=

 

Docent: ntb

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.