Theater productiegroep Winsum (vanaf klas 1 voorgezet onderwijs)

LET OP: Deze cursus is inmiddels gestart en inschrijven is op dit moment niet mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er weer een nieuwe theatergroep van start gaat? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief (je vindt de aanmeld-knop onderaan de pagina). Je kunt je interesse ook alvast doorgeven via ons contactformulier. Vermeld daarbij in ieder geval je leeftijd, en de locatie en theatercursus van je voorkeur – en je emailadres, zodat we contact met je kunnen opnemen zodra we de nieuwe cursussen gaan plannen.

Deze cursus is bedoeld voor jongeren vanaf klas 1 van het voortgezet onderwijs tot ca. 18 jaar, die al (enige) ervaring met theater hebben.

In deze groep ga je theatermaken vanuit een script. Je gaat aan de slag met een interessante bestaande tekst en verdiept je in het verhaal en de personages. Uiteindelijk ga je zelf een personage spelen en ontdek je gaandeweg hoe je een rol opbouwt en deze eigen maakt.

Samen met de groep werk je met gebruik van verschillende technieken toe naar een productie. Je gaat niet alleen bezig met de tekst en het spel, maar ook met alles wat er verder bij komt kijken om een indrukwekkende voorstelling te creëren.

Heb je zin om samen met een groep een theatraal verhaal tot leven te brengen op het podium en het publiek mee te nemen op een onvergetelijke reis; meld je aan!

Waar en wanneer?

De Blauwe Schuit, Warfstraat 1 te Winsum, op dinsdag van 18.15-20.15 uur.
De cursus start op dinsdag 28 september, er zijn 25 lessen, een extra repetitie en een generale repetitie. De voorstellingen zijn gepland op 9 en 10 april. De laatste (afsluitende) les is op 12 april.

Kosten € 230,=

 

Docent:

Anniek Akkerman is een enthousiaste en bevlogen theaterdocent, die in 2019 afstudeerde als Docent Theater BA aan de NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Al tijdens haar studie maakte zij diverse kinderproducties en jeugdvoorstellingen, was regisseur en artistiek leider van de Shakespeare-productie/communityvoorstelling 'Midzomernachtsdroom' in Gorredijk. Als acteur speelde zij o.a. bij Jonge Sla Theater.

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2021/2022

Voor het nieuwe cursusjaar 2021/2022 zijn de tarieven bekend!

Subsidie en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 18 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, komen in aanmerking voor gesubsidieerde reguliere muzieklessen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsles voor je in!