Theorie

Om de beschikbare tijd voor de instrumentale muzieklessen volledig te benutten voor het leren bespelen van het instrument zijn er aparte theorielessen. Deze lessen zijn verplicht voor alle leerlingen die instrumentale lessen volgen in de zgn. leerroute en het daaraan gekoppelde praktijkexamen doen.

Het instrumentale praktijkexamen wordt pas afgenomen als het theorie-examen is gehaald. Een theoriecursus omvat 10,12 of 14 lessen (afhankelijk van het niveau). De lessen worden klassikaal gegeven in Bedum, Uithuizen en/of Uithuizermeeden. Het theorie-examen maakt onderdeel uit van deze cursus.

Voor de theorielessen wordt € 45,00 in rekening gebracht. Dit is inclusief de kosten van het theorieboek met een cd, een theoriecursus van 10,12 of 14 weken en het theorie-examen. Het bedrag wordt voorafgaand aan het examen apart in rekening gebracht.

Aanmelding voor de theorieles verloopt via de eigen docent.

Onze theorielessen worden gegeven door:

Mijn motto: MUZIEK KLEURT JE DAG. Het is mijn doel om mijn motto zoveel mogelijk uit te dragen aan jong en oud!
Mijn naam is Grétia Wierenga, docent Slagwerk. Ik ben geboren in het Groningse dorpje Ezinge en studeerde aan het conservatorium in Groningen, waar ik nu nog woon. Ik heb daar klassiek Slagwerk gestudeerd en volgde daarnaast de opleiding Drums.

Sinds 1996 ben ik docent slagwerk bij cultuurcentrum Hogeland en muziekschool Kielzog. Daarnaast ben ik instructrice van het slagwerkensemble SDG in Uithuizermeeden, ben ik bevoegd in de RGM methode (Ronnie Gardener Methode) en geef slagwerkworkshops. Projectmatig verzorg ik slagwerklessen in het basisonderwijs. Ik ben muzikaal gevormd in o.a. twee amateurorkesten waar mijn vader dirigent van was. Muziek was een belangrijk onderdeel van ons gezin. Tevens heb ik gespeeld in Het Nationaal Jeugd Fanfareorkest, waar mijn liefde voor de muziek is gegroeid. De keuze om van het musiceren en muziek- doceren mijn beroep te maken is mede hier ontstaan. Muziek maken/luisteren is een verbindende factor in het leven….

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.