Viool

De viool is het kleinste en bekendste strijkinstrument en wordt ook wel de koningin van de instrumenten genoemd. Het is een melodie-instrument waarmee je heel goed samen kunt spelen met andere instrumenten.

Tegenwoordig kom je de viool in alle genres tegen zoals in klassiek, pop, jazz, folk, noem maar op. Een viool bestaat in verschillende maten dus wil je op de koningin van de instrumenten leren spelen, dan kan dat al vanaf drie jaar.

Vioolles wordt bij Cultuurcentrum Hogeland gegeven door:

Ik ben in 1986 voor viool afgestudeerd aan het conservatorium te Nürnberg. Daarna ben ik in Nederland gaan wonen voor mijn studie barokviool bij Marie Leonhardt van het Rotterdams conservatorium en Alda Stuurop van het Utrechts conservatorium.

Tijdens mijn studie barokviool gaf ik les aan de vrije school en de internationale school te Amsterdam. Later was ik bijna acht jaar viooldocente aan de gemeentelijke muziekschool te Katwijk. In die periode ben ik mij intensief gaan bezig houden met het vioolonderwijs voor zeer jonge kinderen, het voorbereidend vioolspel.

Naast het lesgeven ben ik actief als violiste in het barokorkest Florilegium Musicum, dat gemiddeld 30 concerten per jaar geeft.

Al meer dan 25 jaar geef ik nu les. Door de lessen van mijn kinderen, ben ik in aanraking gekomen met de Suzuki Methode. Erg enthousiast over deze niet traditionele, maar toch zo natuurlijke en logische manier van instrumentaal onderwijs, ben ik met de opleiding tot Suzuki docent begonnen. Ontstaan voor heel jonge kinderen is deze methode, individueel aangepast, ook uiterst geschikt voor volwassenen.
Deze Methode biedt leerling, ouders en docent net iets meer ….

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2021/2022

Voor het nieuwe cursusjaar 2021/2022 zijn de tarieven bekend!

Subsidie en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 18 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, komen in aanmerking voor gesubsidieerde reguliere muzieklessen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsles voor je in!