Viool

De viool is het kleinste en bekendste strijkinstrument en wordt ook wel de koningin van de instrumenten genoemd. Het is een melodie-instrument waarmee je heel goed samen kunt spelen met andere instrumenten.

Tegenwoordig kom je de viool in alle genres tegen zoals in klassiek, pop, jazz, folk, noem maar op. Een viool bestaat in verschillende maten dus wil je op de koningin van de instrumenten leren spelen, dan kan dat al vanaf drie jaar.

Vioolles wordt bij Cultuurcentrum Hogeland gegeven door:

Al meer dan 25 jaar geef ik nu les. Door de lessen van mijn kinderen, ben ik in aanraking gekomen met de Suzuki Methode. Erg enthousiast over deze niet traditionele, maar toch zo natuurlijke en logische manier van instrumentaal onderwijs, ben ik met de opleiding tot Suzuki docent begonnen. Ontstaan voor heel jonge kinderen is deze methode, individueel aangepast, ook uiterst geschikt voor volwassenen.

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.