Cursus “Gronings koken” met Groningse en regionale producten, onder leiding van Waddenkok Stefan Kollumer van herberg/restaurant Molenrij en Ons Schathoes van borg VerhildersumSamen met, en voor een groep van maximaal tien cursisten bereidt kok Stefan van herberg/restaurant Molenrij en Ons Schathoes van borg Verhildersum een drie-gangen menu, in de keuken van het Kultuurhoes. Regionale producten staan bij die menu’s centraal. Het maken van poffert en hang-op zal zeker aan de orde komen. De cursisten leren vlees uitbenen, vis fileren, brood bakken, en nog veel meer. De complete maaltijden zullen met elkaar genuttigd worden, maar ook dinergasten zijn van harte welkom.
De cursussen beginnen steeds om 15:30 uur. Om 18:00 uur start de maaltijd en worden eventuele dinergasten verwacht, in de grote zaal van het Kultuurhoes, op de begane grond.
UPDATE: Beide cursussen zijn volgeboekt! Wel kunnen niet-cursisten komen dineren. Het maximum van die groep wordt op 20 gehouden, zodat er max 30 mensen dineren op een avond. De niet-cursisten betalen 20 euro voor een 3-gangen diner, bereid door een topkok en diens secondanten. Let op: aanmelden via de website nodig!

Data 1e cursus: Menu A op 8 februari, menu B op 22 februari
Data 2e cursus: Menu A op 15 februari, menu B op 29 februari
De deelnemers krijgen een eigen snijplank met twee speciale messen, een schort en een receptenboekje met alle gerechten. Het cursusgeld is 80 euro voor twee avonden inclusief 3-gangen diner.