Op zaterdagavond 21 mei om 19.30 uur en zondagmiddag 22 mei om 14.30 uur in de Blauwe Schuit in Winsum is de musical Bubbel, een soapstory te zien. De voorstelling wordt gespeeld door de musicalproductiegroep voor 8-15 jaar van Cultuurcentrum Hogeland. De jonge acteurs spelen, zingen en dansen voor het eerst voor publiek.

Het verhaal
Koning Bubbel heeft een vuilfobie en is daardoor een fanatieke en egoïstische zeepverzamelaar geworden. Hij heeft alleen nog maar aandacht voor zijn eigen problemen en verliest het landsbelang uit het oog. Zijn sluwe raadgever adviseert hem en praat hem naar de mond, maar maakt intussen dankbaar misbruik van de gelegenheid om de macht in handen te krijgen. Hij weet de koning zo ver te krijgen zijn eigen familie in de steek te laten en het volk tegen hem op te zetten.

Aan de andere kant van het koninkrijk woont de jonge Ardjan, een postbezorger. Hij droomt er van om musketier te worden. Op een dag moet hij een postpakket bezorgen aan het hof van de koning. Een prachtige kans om bij de koning in een goed blaadje te komen. Maar gaat dat wel lukken?

De minstreel van de koning ziet alles ontvouwen en probeert het verhaal te leiden en te sturen. Als iemand nou toch eens naar haar zou luisteren…

Reserveer nu je gratis kaartje via kantoor@cultuurcentrumhogeland.nl en kom kijken! De show duurt ongeveer één uur.

tekst: Joke van Tol m.m.v. Ellen Vos | bewerking en regie: Marisa Cortes Moreno & Helma Dijkstra | spel: Joep Bastiaans, Silke Bodewes, Wouter Ellerkamp, Jelke Groenewold, Lise Helmus, Mara Hemmen, Job van de Kamp, Anna Pauw, Danique Sakey, Rosalie Tebbens, Evie de Vries, Ava Zachrisson.