Cultuurcoach gezocht!
Cultuurcentrum Hogeland en de gemeente Het Hogeland hebben ruimte voor een cultuurcoach Amateurkunst & Participatie (0,4 fte). Wij zoeken een enthousiaste, kundige collega om ons team te versterken.
Let op: gelijktijdig is ook de functie van cultuurcoach Onderwijs (0,5 fte) vacant geworden. Een combinatie van de twee functies in één aanstelling (0,9 fte) is bespreekbaar.

Wat doet de cultuurcoach Amateurkunst en Participatie? (functieomschrijving)
Onze gemeente bruist van de culturele activiteiten: van de vele hier gevestigde kunstenaars, schrijvers en musici, tot de tientallen amateurkunstverenigingen, galeries, en dorpspodia die er actief zijn. Logisch dat daar vragen leven: Hoe werven we nieuwe leden voor onze vereniging? Hoe maken we van ons project een succes? Hoe kom ik aan geld om mijn idee te realiseren?
Als cultuurcoach:

 • ben je de onafhankelijke, verbindende schakel in het culturele veld van gemeente het Hogeland: je bent goed op de hoogte van bestaande en nieuwe initiatieven én vragen op het gebied van bijvoorbeeld amateurkunst, en iedereen kent jou;
 • breng je partijen (vraag en aanbod) op cultureel gebied bij elkaar, wakkert vernieuwende initiatieven aan en versterkt daarmee het werkveld van kunst en cultuur: je bent aanspreekpunt, aanjager en organisator in één;
 • bevorder je kennisuitwisseling en adviseert en ondersteunt bij het indienen van subsidie- en fondsaanvragen;
 • stimuleer je samenwerking tussen de verschillende beleidsterreinen, zoals cultuur en sociaal domein;
 • werk je nauw samen met je collega-cultuurcoach Onderwijs en neemt deel aan de netwerkbijeenkomsten voor cultuurcoaches in Groningen en andere relevante initiatieven die worden georganiseerd door derden, zoals Kultuurloket en het Cultuurplatform Hogeland.

Ben jij de nieuwe cultuurcoach Amateurkunst en Participatie? (functieprofiel)

 • Je bent een toegankelijke, flexibel inzetbare professional met kennis van het culturele veld in het Hogeland (of bent bereid en in staat die kennis in korte tijd te verwerven).
 • Je hebt kennis van subsidies en fondsen en ervaring met het aanvraagproces, zodat je anderen hierover goed kunt adviseren.
 • Je bent initiatiefrijk en een echte verbinder: je ziet kansen, legt makkelijk lijntjes tussen verschillende partijen en geeft ook graag praktisch handen en voeten aan de ontstane ideeën.
 • Je werkt sterk vraaggericht. Je kunt dus goed luisteren en achterhalen wat de behoeften van cultuurmakers en inwoners zijn, om dit te vertalen naar passend aanbod.
 • Je bent op 2 à 3 werkdagen per week flexibel inzetbaar; zo nu en dan ’s avonds of in het weekend activiteiten bezoeken vind je geen probleem.
 • Je woont in de provincie Groningen, het liefst in de gemeente Het Hogeland.

Over Cultuurcentrum Hogeland
Als cultuurcoach kom je in dienst bij Stichting Kunst- en Cultuurcentrum Hogeland: de door de gemeente Het Hogeland aangewezen organisatie voor cultuureducatie en cultuurparticipatie. Met ca. 35 docenten verzorgen we muziek- en theaterlessen. Zowel op school als in de vrije tijd. Het Cultuurcentrum Hogeland heeft de ambitie om het voor àlle 48.000 Hogelandsters, jong en oud, mogelijk te maken om hun leven lang te blijven leren en hun creatieve talenten te ontdekken en ontwikkelen. Daarvoor werken we met vele andere partijen in Noord-Groningen samen. Onze organisatie is volop in ontwikkeling.

Wat wij bieden:
• Een ontzettend leuke, dynamische baan met veel ruimte voor je eigen inzichten!
• De vrijheid om je werktijd flexibel in te delen, waarbij gedeeltelijk thuiswerken tot de mogelijkheden behoort.
• Werken in een team van betrokken mensen met hart voor kunst & cultuur en aandacht voor elkaar.
• Een tijdelijk dienstverband van 0,4 fte bij het Cultuurcentrum Hogeland, met een salaris in schaal 8 van de CAO Kunsteducatie. De eerste aanstelling is voor een jaar, met zicht op verlenging na een positieve evaluatie.
• Woon-werkreiskostenvergoeding van €0,19/km voor max. 30 km per enkele reis.
• De combinatie met de functie van cultuurcoach Onderwijs (samen 0,9 fte) is bespreekbaar.

Solliciteren
Meer informatie over de cultuurcoaches vind je op cultuurcentrumhogeland.nl/cultuurcoaches/. Voor meer informatie over deze vacature(s) kun je contact opnemen met Rolien Scheffer, directeur van Cultuurcentrum Hogeland. Zij is hiervoor op maandagochtend en vrijdagochtend te bereiken op tel. nr. 06-81495197.
Solliciteren kan door vóór maandag 27 juni 2022 een motivatiebrief en je CV (graag in pdf) te sturen naar kantoor@cultuurcentrumhogeland.nl. De selectiegesprekken vinden plaats in week 27.