Deze cursus is bedoeld voor kinderen van ca. 8-12 jaar (basisschool groep 5 t/m 8) die al wat ervaring met theater hebben.

In deze groep ga je een echte theatervoorstelling maken. Je verdiept je samen in het verhaal en de personages. Uiteindelijk ga je zelf een personage spelen en ontdek je gaandeweg hoe je een rol opbouwt en deze eigen maakt.
Samen met de groep werk je met gebruik van verschillende technieken toe naar een productie (= een echte theatervoorstelling!). Je oefent niet alleen met de tekst en het spel, maar ook met alles wat er verder bij komt kijken om een indrukwekkende voorstelling te creëren.

Heb je zin om samen met een groep een theatraal verhaal tot leven te brengen op het podium en het publiek mee te nemen op een onvergetelijke reis; meld je aan!

Waar en wanneer?

Locatie: OBS Tiggeldobbe, Zadelmakerij 6, Winsum
Dag en tijd: vrijdagmiddag, 15.30-17.30 uur.
De cursus start op vrijdag 13 januari, er zijn 20 wekelijkse lessen van 2 uur, een extra repetitie en een generale repetitie. In de schoolvakanties is er geen les.
De dagen waarop de voorstellingen plaatsvinden, maken we zo spoedig mogelijk bekend.

Kosten € 200,=

 

Docent:

Theaterdocent Helma Dijkstra
Theaterdocent bij  | Website

Helma Dijkstra studeerde in 2013 af aan The Royal Central School of Speech and Drama in Londen met een bachelor in Drama, Applied Theatre & Education.
Sindsdien verzorgd ze met veel plezier en enthousiasme workshops, cursussen en projecten op verscheidene locaties en in samenwerking met verschillende organisaties.
Zij is sinds 2016 als theaterdocent werkzaam bij Wonderboom; inmiddels Cultuurcentrum Hogeland.