Achtergrond

Het Cultuurcentrum Hogeland (www.cultuurcentrumhogeland.nl) is de ambitieuze aanbieder van actieve en passieve cultuurparticipatie alsmede levenslang leren aan de vijftigduizend inwoners van de gemeente Het Hogeland, in goede afstemming met de gemeente. Het basisonderwijs is een belangrijke afnemer, en het Centrum staat wijd open voor andere disciplines en voor nieuwe ontwikkelingen zoals het Kultuurhoezen-initiatief. De positie van (parttime, 0.4) directeur is vacant. Er wordt per begin 2024 gezocht naar een nieuwe directeur/manager voor het Cultuurcentrum.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een directeur/manager die weet wat cultureel ondernemerschap is, die oog heeft voor verbinding met andere maatschappelijke domeinen en die straks als teamspeler bijdraagt aan de continuïteit en doorontwikkeling van het Centrum. Onze ambitie is een bruisend cultuurcentrum met een breed aanbod te realiseren voor alle inwoners van Het Hogeland.

De directeur/manager is verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en het aanbod en het ontwikkelen van beleid, in goede samenspraak met het bestuur en de gemeente Het Hogeland. Hij/zij werkt vanuit de principes van goed werkgeverschap en fair practice, ondersteund door een coördinator en de administratie. De bedrijfsvoering omvat – naast het verzorgen van lesaanbod en activiteiten – het beheer van financiën en administratie, subsidiebeleid, personeelsbeleid, huisvesting, PR/marketing en instrumentenbeheer. De directeur/manager is het boegbeeld van de organisatie.

Functie-eisen

· Minimaal HBO niveau

· Relevante opleiding en/of aantoonbare ervaring op het terrein van cultuureducatie en cultuurparticipatie

· Aantoonbaar bekend met het culturele veld, trends en ontwikkelingen

· Heldere visie op het belang van kunst- en cultuureducatie en ontwikkeling

· Bij voorkeur een uitgebreid netwerk binnen de provincie Groningen, en zo mogelijk ook daarbuiten

· Inzicht in regionale en gemeentelijke politiek

· Sleutelwoorden: reflectief en lerend vermogen, betrokken, initiatiefrijk, positief kritisch, ondernemend, verbindend, integer, zichtbaar, bereikbaar en laagdrempelig.

Aanbod

Wij bieden in eerste instantie een tijdelijk contract voor een jaar, met uitzicht op vaste dienst. De functie is ingeschaald in schaal 13 volgens de CAO KE. De aanstellingsomvang is 0.4 fte.

Procedure

Geïnteresseerden wordt verzocht hun sollicitatiebrief en CV uiterlijk op 19 november 2023 per e-mail te zenden naar kantoor@cultuurcentrumhogeland.nl. De gesprekken met de selectiecommissie zullen – in onderlinge afstemming – in de week van 27 november plaatsvinden.
Voor meer informatie zijn de voorzitter van het bestuur, P.D. Barthel, alsmede de interim directeur, A. van der Sluis, bereikbaar op de telefoonnummers 06 – 1139 1826 en 06 – 5172 3479, en via e-mail pdb@astro.rug.nl en a.sluis@planet.nl. Zie ook de uitgebreide profielschets!