De Muziekclub (AMV)

Kom bij de Muziekclub van Het Hogeland! Dit is wat vroeger AMV (Algemene Muzikale Vorming) werd genoemd. Deze groepslessen zijn speciaal bedoeld voor kinderen van 5 tot ca. 9 jaar die nog geen instrument bespelen. De kinderen zijn actief en spelenderwijs bezig met bewegen, zingen, luisteren en zelf muziek maken. De Muziekclub is een heel fijne kennismaking met muziek en kan een prima voorbereiding zijn op latere instrumentale lessen.

De lessen vinden buiten schooltijd plaats. Hieronder vind je het huidige aanbod. Je kind wordt ingedeeld in een groep in overleg met muziekjuf Greetje, op basis van hoe ver je kind is in zijn of haar muzikale ontwikkeling. De groepsgrootte is maximaal 15 kinderen. Bij voldoende belangstelling in een bepaalde plaats, starten we ook daar een groep op.

Muziekclub Winsum

Op dinsdagmiddag, de lessen starten op 5 september a.s.
Locatie: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, Winsum
Kosten: € 135,- voor wekelijkse lessen.

15.00-15.30 uur: Muziekclub “De vrolijke nootjes” Vanuit de klankwereld om je heen gaan we op avontuur naar de wereld van muziek. Onderweg komen we van alles tegen en dat doen we door te zingen, dansen, lopen in de maat, luisteren naar muziek, voor- en naklappen, spelen op ritme-instrumenten, staafspelen en boomwhackers en hebben we vooral veel plezier.
Kort gezegd: deze lessen zijn gericht op de beleving van de muzikale wereld.

15.30-16.10 uur: Muziekclub “De notenkrakers” Na een korte introductie over maat, ritme en het notenschrift en hoe je op het instrument moet spelen, gaan we een begin maken met het spelen op het klokkenspelspel. En echt waar: binnen een aantal weken speel je al je eerste liedjes. En dat kun je thuis ook laten horen, want…… je krijgt je (leen)instrument mee naar huis!
Kort gezegd: in deze lessen ligt het accent op het leren lezen van muzieknoten met behulp van het klokkenspel, op het samenspelen en op de ontwikkeling van de individuele vaardigheden van je kind.

Aanmelden is  mogelijk. Samen bespreken we de mogelijkheden voor je kind.

Muziekclub Bedum

Op donderdagmiddag vanaf ca. 14.30 uur – de indeling is afhankelijk van de aanmeldingen. Aanmelden is  mogelijk. Samen bespreken we de mogelijkheden voor je kind.
Locatie: De Meenschaar, Kapelstraat 9, Bedum
Kosten:  € 135,- voor wekelijkse lessen, de lessen starten op 8 september a.s.

Voor kinderen vanaf groep 4 van de basisschool – Na een korte introductie over maat, ritme en het notenschrift en hoe je op het instrument moet spelen, gaan we een begin maken met het spelen op het klokkenspel. En echt waar: binnen een aantal weken speel je al je eerste liedjes. En dat kun je thuis ook laten horen, want…… je krijgt je (leen)instrument mee naar huis!
Kort gezegd: in deze lessen ligt het accent op het leren lezen van muzieknoten met behulp van het klokkenspel, op het samenspelen en op de ontwikkeling van de individuele vaardigheden van je kind.

 

Onze AMV-lessen worden gegeven door:

Greetje is sinds jaar en dag de "muziekjuf" van Cultuurcentrum Hogeland. Ze leidt de Muziekclub in Winsum en Bedum en geeft AMV-lessen op vele basisscholen in de gemeenten Het Hogeland en Westerkwartier. Daarnaast is ze geschoold zangeres en zangdocent.

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.