Musical en theater voor jongeren (vanaf klas 1 voortgezet onderwijs)

Deze cursussen zijn bedoeld voor jongeren vanaf klas 1 van het voortgezet onderwijs. Ervaring met theater of musical is niet nodig!

* Theatercursus voor jongeren (inschrijven niet meer mogelijk)

In deze cursus oefen je verschillende technieken van het theater maken en toneelspelen met een groep leeftijdgenoten. Je werkt vanuit de basisprincipes van het theater maken en de lessen sluiten aan bij je eigen niveau. We sluiten het cursusjaar af met een zelfgemaakte presentatie.
Heb je nog nooit eerder meegedaan? Geen probleem, dan is deze cursus erg geschikt voor jou!
Ook als je al wel ervaring hebt, biedt deze cursus genoeg nieuwe uitdagingen. Iedereen kan meedoen!

Locatie: Het Hogelandcollege, Winsum
Docent: Helma Dijkstra
Dag en tijdstip: 24 lessen op woensdag van 17.45-19.15 uur in de periode september – mei, gevolgd door een eindpresentatie. De cursus start op woensdag 27 september 2023.  In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Kosten: € 260,=

* Musical (inschrijven niet meer mogelijk)

Wil jij toneelspelen, zingen èn dansen? Dan is musicalles perfect voor jou! We werken aan onze dans-, zang- en spelvaardigheden en studeren een musical in die we laten zien aan publiek.

Locatie: Het Hogelandcollege, Winsum.
Docenten: Sam Salomons en Marisa Cortes Moreno
Dag en tijdstip:
op maandag van 17.30-19.30 uur in de periode september – mei. De cursus start op maandag 25 september 2023. Er zijn 24 lessen, een extra repetitie en een generale repetitie. In de schoolvakanties zijn er geen lessen, en vanwege de drukke tijd rond Sinterklaas en Kerst zijn er ook geen lessen in december.
De dagen waarop de voorstellingen plaatsvinden maken we later bekend.
De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij minimaal 8 deelnemers is de prijs € 390,= en bij minimaal 12 deelnemers € 350,=. Neem dus vooral broers, zussen, vrienden en vriendinnen mee!

Docenten:

Helma Dijkstra studeerde in 2013 af aan The Royal Central School of Speech and Drama in Londen met een bachelor in Drama, Applied Theatre & Education.
Sindsdien verzorgd ze met veel plezier en enthousiasme workshops, cursussen en projecten op verscheidene locaties en in samenwerking met verschillende organisaties.
Zij is sinds 2016 als theaterdocent werkzaam bij Wonderboom; inmiddels Cultuurcentrum Hogeland.

Dit is Sam Salomons. Van jongs af aan heeft hij zelf theater-, zang- en musicallessen gevolgd waardoor zijn passie hiervoor is ontstaan. Door stages te lopen bij theatergroepen zit Sam vol ervaring. Sam weet als geen ander hoe fijn het is jezelf te mogen uiten in theater!

"Wanneer zang, dans en theater samen één wordt geeft dat een magisch effect! Dat hoop ik te creëren!"

Hallo daar! De docent die zangles geeft aan de musical productiegroep ben ik, Marisa Cortes Moreno. Ik zing al heel wat jaren voor mijn plezier en vond het vroeger fantastisch om aan de middelbare schoolmusicals mee te doen (Grease, Hair, Fame). Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om voor docent muziek te studeren aan het Prins Claus Conservatorium. Zo kon ik nog meer groeien in mijn zangtechniek en nu kan ik anderen leren hoe fantastisch het is om te zingen in een groep! Met veel plezier geef ik zangles aan deze groep! Meestal zingen we de liedjes éénstemmig, maar af en toe komt er ook tweestemmigheid voorbij, wat supermooi klinkt! Aangezien ik ook een passie voor dansen heb, doen we ook choreografieën. Je hoeft niet de allerbeste zanger(es) te zijn, als je er maar plezier in hebt!

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.