Musical en theater voor kinderen (groep 5 t/m 8 basisschool)

Al deze cursussen zijn bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 van de basisschool. Ervaring met theater of musical is niet nodig!

* Kennismakingscursus Musical

Houd je van acteren, bewegen en zingen? Wil je weten hoe het is om musicalles te volgen en ben je tussen de 7 en 15 jaar? Dan is de kennismakingscursus echt wat voor jou! In vijf lessen laten we je proeven aan alles wat met musical te maken heeft. De lessen zijn op de maandagmiddag van 15.30 – 17.00 uur, in de Blauwe Schuit te Winsum.
Data: 27 mei, 3 juni, 10 juni, 17 juni, 24 juni a.s.
Kosten:
€ 50,=.
Inschrijven:
via ons aanmeldformulier theater, zie Inschrijven

Heb je daarna de smaak te pakken? Dan kun je je aanmelden voor de seizoenscursus 2024-2025, informatie daarover plaatsen we uiterlijk in juni a.s. op onze website.

* Introductiecursus theater (inschrijven niet meer mogelijk)

Wil jij komen theaterspelen? Theater is simpelweg hartstikke tof! Heb je nog nooit eerder meegedaan? Geen probleem, dan is de cursus Kindertheater erg geschikt voor jou! In de cursus Kindertheater oefen je verschillende technieken van het theater maken met leeftijdsgenoten, zoals in de rol kruipen van verschillende typetjes, en leer je spelen met emoties. Fantaseer er lekker op los! Je leert de basisprincipes van het theater maken en de lessen sluiten aan bij je eigen niveau. Iedereen kan meedoen, ook als je al wèl ervaring hebt biedt de cursus genoeg nieuwe uitdagingen!

Locaties en docenten: De Blauwe Schuit, Winsum (Helma Dijkstra) De Meenschaar, Bedum (Anders-Merlijn Salomons), De Fakkel, Uithuizen (Sally Cruiming) en Het Kultuurhoes, Wehe-den Hoorn (Gemma Inklaar-Bos)
Dag en tijdstip: 8 wekelijkse lessen op woensdag van 15.30-17.00 uur in de periode september – november. De cursus start op woensdag 27 september 2023.  In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Kosten: € 80,=

* Vervolgcursus theater (inschrijven niet meer mogelijk)

Wil je na de introductiecursus je theatervaardigheden verder ontwikkelen en werken aan een toffe eindpresentatie? Ga dan door met de vervolgcursus! 
Tijdens deze cursus gaan we zelf een verhaal verzinnen, maken en spelen. Je mag zelf weten wat voor rol je graag zou willen spelen en dan maken we er samen een toneelstuk van. Daarnaast blijven we oefeningen doen die zullen helpen bij het ontwikkelen van je theatervaardigheden. Aanmelden graag z.s.m, de cursus start binnenkort!

Locatie en docente: Winsum, De Blauwe Schuit, docente is Helma Dijkstra
Dag en tijdstip: 16 wekelijkse lessen op woensdag van 15.30-17.00 uur in de periode januari – april 2024.  In de schoolvakanties zijn er geen lessen. De eerste les is op woensdag 10 januari. De eindpresentatie is op zaterdag 20 april in het Kultuurhoes in Wehe-den Hoorn, om 15.30u (kinderen graag vanaf 14.00u aanwezig!)
Kosten: € 180,=

* Musical (inschrijven niet meer mogelijk)

Wil jij toneelspelen, zingen èn dansen? Dan is musicalles perfect voor jou! We werken aan onze dans-, zang- en spelvaardigheden en studeren een musical in die we laten zien aan publiek.

Locatie: De Blauwe Schuit, Warfstraat 1, Winsum.
Docenten: Anders-Merlijn Salomons en Marisa Cortes Moreno
Dag en tijdstip: op maandag van 15.30-17.00 uur. De cursus start op maandag 25 september 2023. Er zijn 24 lessen, een extra repetitie en een generale repetitie. In de schoolvakanties zijn er geen lessen, en vanwege de drukke tijd rond Sinterklaas en Kerst zijn er ook geen theaterlessen in december.
De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij minimaal 8 deelnemers is de prijs € 320,= en bij minimaal 12 deelnemers € 280,=. Neem dus vooral broers, zussen, vrienden en vriendinnen mee!

Update: de musical (‘Blauwe Maan’) wordt uitgevoerd op zondag 21 april, om 13.00 uur èn om 16.00 uur in de Blauwe Schuit te Winsum. Reserveer nu kaarten via kantoor@cultuurcentrumhogeland.nl !

Docenten:

Dit is Anders-Merlijn Salomons. Van jongs af aan heeft hij zelf theater-, zang- en musicallessen gevolgd waardoor zijn passie hiervoor is ontstaan. Door stages te lopen bij theatergroepen zit Anders-Merlijn vol ervaring. Anders-Merlijn weet als geen ander hoe fijn het is jezelf te mogen uiten in theater!

"Wanneer zang, dans en theater samen één wordt geeft dat een magisch effect! Dat hoop ik te creëren!"

Hallo daar! De docent die zangles geeft aan de musical productiegroep ben ik, Marisa Cortes Moreno. Ik zing al heel wat jaren voor mijn plezier en vond het vroeger fantastisch om aan de middelbare schoolmusicals mee te doen (Grease, Hair, Fame). Vandaar dat ik de keuze heb gemaakt om voor docent muziek te studeren aan het Prins Claus Conservatorium. Zo kon ik nog meer groeien in mijn zangtechniek en nu kan ik anderen leren hoe fantastisch het is om te zingen in een groep! Met veel plezier geef ik zangles aan deze groep! Meestal zingen we de liedjes éénstemmig, maar af en toe komt er ook tweestemmigheid voorbij, wat supermooi klinkt! Aangezien ik ook een passie voor dansen heb, doen we ook choreografieën. Je hoeft niet de allerbeste zanger(es) te zijn, als je er maar plezier in hebt!

Al ruim 10 jaar ben ik werkzaam als theatermaker. Ik geef workshops en trainingen aan veel uiteenlopende doelgroepen zowel binnen de zorg als binnen het onderwijs. Mijn passie en expertise is improvisatietoneel, het laten ontstaan van spel vind ik prachtig en biedt enorm veel mogelijkheden!

Helma Dijkstra studeerde in 2013 af aan The Royal Central School of Speech and Drama in Londen met een bachelor in Drama, Applied Theatre & Education.
Sindsdien verzorgd ze met veel plezier en enthousiasme workshops, cursussen en projecten op verscheidene locaties en in samenwerking met verschillende organisaties.
Zij is sinds 2016 als theaterdocent werkzaam bij Wonderboom; inmiddels Cultuurcentrum Hogeland.

Hoi! Mijn naam is Sally. Ik ben van origine dramatherapeut en gebruik graag mijn kennis en kunde op verschillende manieren. Ik geef theaterlessen op verschillende scholen. Ik geef daarnaast ook trainingen en workshops en gebruik daarbij altijd theater als middel. Theater is namelijk niet alleen super leuk. Het kan je ook helpen met het leren en durven presenteren, uitbeelden en uitvergroten. Het samenwerken in spel,  kijken en luisteren naar elkaar. Het kan ook zijn dat je het gewoon heel leuk vind om je fantasie te laten spreken of iets creatiefs te kunnen doen.
Of je nou al een podium beest bent of juist graag wat meer zou willen leren om op het podium te staan. Theater is voor iedereen! Kom je ook mee doen?

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.