Musical en theater voor kinderen (t/m groep 8 basisschool), aanbod 2024-2025

Al deze cursussen zijn bedoeld voor kinderen van de basisschool. Ervaring met theater of musical is niet nodig! De cursussen gaan door bij minimaal 8 deelnemers.

* Introductiecursus theater (groep 5 t/m 8)

Wil jij komen theaterspelen? Theater is simpelweg hartstikke tof! Heb je nog nooit eerder meegedaan? Geen probleem, dan is de introductiecursus erg geschikt voor jou! In deze cursus oefen je verschillende technieken van het theater maken met leeftijdsgenoten, zoals in de rol kruipen van verschillende typetjes, en leer je spelen met emoties. Fantaseer er lekker op los! Je leert de basisprincipes van het theater maken en de lessen sluiten aan bij je eigen niveau. Iedereen kan meedoen, ook als je al wèl ervaring hebt biedt de cursus genoeg nieuwe uitdagingen!

Dag en tijdstip: woensdag, 14.30-16.00, 8 lessen in de periode september – december 2024. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Start cursus: woensdag 25 september 2024
Locatie: Dorpshuis, Warffum
Kosten: € 84,=
Docent: Gemma Inklaar-Bos
Inschrijven: via ons aanmeldformulier theater, zie Inschrijven

* Theater (groep 5 t/m 8)

Tijdens deze cursus gaan we zelf een verhaal verzinnen, maken en spelen. Je mag zelf weten wat voor rol je graag zou willen spelen en dan maken we er samen een toneelstuk van. Daarnaast ontwikkelen we op een leuke manier allerlei theatervaardigheden!

Dag en tijdstip: woensdag, 15.30-17.00 uur, 24 lessen èn een eindpresentatie, in de periode september 2024 – mei 2025. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Start cursus: woensdag 25 september 2024
Locatie: De Blauwe Schuit, Winsum
Kosten: € 273,=
Docent: Helma Dijkstra
Inschrijven: via ons aanmeldformulier theater, zie Inschrijven

* Musical (groep 5 t/m 8)

Wil jij toneelspelen, zingen èn dansen? Dan is musicalles perfect voor jou! We werken aan onze dans-, zang- en spelvaardigheden en studeren een musical in die we laten zien aan publiek.

Dag en tijdstip: maandag, 15.30-17.15 uur, 24 lessen, een extra èn een generale repetitie en een einduitvoering, in de periode september 2024 – mei 2025. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Start cursus: maandag 23 september 2024
Locatie: De Blauwe Schuit, Winsum
Kosten: € 326,=
Docenten: Stephan Mooijman en Marisa Cortes Moreno
Inschrijven: via ons aanmeldformulier theater, zie Inschrijven

* Kennismakingscursus musical (groep 2 t/m 4)

Speciaal voor jonge kinderen! Houd je van zingen, bewegen en acteren? In acht lessen laten we je proeven aan alles wat met musical te maken heeft.

Dag en tijdstip: maandag, 14.45-15.30 uur, 8 lessen vanaf januari 2025. In de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Locatie: De Blauwe Schuit, Winsum
Kosten:
€ 42,=.
Docent: Marisa Cortes Moreno
Inschrijven: via ons aanmeldformulier theater, zie Inschrijven

 

Docenten:

Marisa Cortes Moreno Profielfoto
Marisa is musical- en muziekdocent. Zij is sinds 2019 werkzaam als zang- en dansdocent bij de musical productiegroep en is in 2020 afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium als docent muziek. Daarnaast heeft ze jarenlang zelf dansles gevolgd en in verschillende producties gezeten bij Vals Alarm Musicaltheater.
Afhankelijk van haar collega geeft ze tijdens een lesjaar zang- en dansles of alleen dansles.
Aan het begin van het lesjaar worden basisvaardigheden van deze disciplines(s) geoefend. Vanaf de herfstvakantie wordt middels een script aan een voorstelling gewerkt die in het voorjaar gepresenteerd wordt.
Voor musicalles is het vooral handig als je plezier hebt in alle drie de disciplines en het leuk vindt om daarin beter te worden en nieuwe dingen te leren.
Zie ik je bij musicalles? Tot gauw!

Al ruim 10 jaar ben ik werkzaam als theatermaker. Ik geef workshops en trainingen aan veel uiteenlopende doelgroepen zowel binnen de zorg als binnen het onderwijs. Mijn passie en expertise is improvisatietoneel, het laten ontstaan van spel vind ik prachtig en biedt enorm veel mogelijkheden!

Theaterdocent Helma Dijkstra
Theaterdocent bij  | Website

Helma Dijkstra studeerde in 2013 af aan The Royal Central School of Speech and Drama in Londen met een bachelor in Drama, Applied Theatre & Education.
Sindsdien verzorgd ze met veel plezier en enthousiasme workshops, cursussen en projecten op verscheidene locaties en in samenwerking met verschillende organisaties.
Zij is sinds 2016 als theaterdocent werkzaam bij Wonderboom; inmiddels Cultuurcentrum Hogeland.

Theaterdocent bij  | Website

Stephan studeerde in 2011 af aan de opleiding Muziektheater aan
het Fontys Conservatorium te Tilburg. Hij volgde zanglessen bij
Edward Hoepelman en Ivar Costenoble, dramalessen bij Roeland
Vos en Marc Krone en diverse danslessen. Hij nam deel aan
masterclasses van onder anderen Pia Douwes, Willem Nijholt,
Brigit Odett en Paul Eenens en volgde operazanglessen bij Judy
Bellingham in Nieuw Zeeland.
Na zijn opleiding was hij te zien in de musicals Miss Saigon en
Jersey Boys voor Stage Entertainment en speelde hij voor De
Graaf en Cornelissen Entertainment in de voorstellingen De
Jantjes, Het Meisje Met Het Rode Haar en Op Hoop Van Zegen.
Daarnaast zong hij in concertante uitvoeringen van West Side
Story en Jesus Christ Superstar. Hij zong in verschillende opera’s
waaronder L’Elisir d’Amore, La Bohème en Carmen.
Naast zijn werk als uitvoerend artiest gaf hij zanglessen aan de
Lucia Marthas Institute for Performing Arts.

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.