Trombone

De trombone is een van de meest veelzijdige instrumenten en geschikt voor iedereen van 9- tot 99 jaar. De trombone vind je in harmonieorkesten, fanfareorkesten, symfonieorkesten, brassbands en bigbands. Maar, je kunt natuurlijk ook ter ontspanning lekker voor jezelf toeteren en alles van je afblazen!

Meld je aan voor een vrijblijvende proefles en ervaar zelf de wonderbaarlijke, fascinerende wereld van de trombone!

 

Trombonelessen worden bij ons gegeven door:

Trombone en laag koperdocent

Mijn naam is David Tyler. Ik ben geboren te Newport, Zuid-Wales en ik studeerde trombone aan de Royal Northern College of Music in Manchester en aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen. In 1988 werd ik aangesteld als eerste trombonist van het Noord Nederlands Orkest (NNO). Ik heb 31 jaar gewerkt bij het NNO en ik ben 25 jaar werkzaam als trombone docent. Naast mijn werkzaamheden bij Cultuurcentrum Hogeland geef ik les op Muziekschool Kielzog in Hoogezand, CMV de Bazuin Winsum, Harmonie Vries, CMV Oranje Assen en privé. Ook speel ik trombone in de Stageband Jazz Orchestra en verschillende andere bands en ensembles.

Trombone en laag koperdocent

Jan Werkman begon op jonge leeftijd met het bespelen van de bugel en het orgel. Als 14-jarige was hij kerkorganist in drie kerken en begeleider van diverse koren en ensembles in de provincie Groningen. Op zijn 17e begon hij met het dirigeren van enkele koren. Na zijn Atheneumopleiding begon Jan in 2004 met de studie Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Toen Jan in 2005 ook met de opleiding HaFaBra-directie begon, wisselde hij naar het bijvak bugel. In 2008 haalde hij zijn diploma Docent Muziek. Tijdens zijn studie HaFaBra-directie kreeg hij onder andere van Tijmen Botma en Klaas van der Woude. In 2009 rondde hij deze studie succesvol af.

Op dit moment is Jan dirigent van CMV Oranje Grootegast, Brassband Immanuel en Gereformeerder Brassband Groningen (GBG). Naast het dirigeren is hij als (klein)koperdocent verbonden aan Cultuur Centrum Het Hogeland en Het Kunstkwartier. Verder is hij (freelance) inzetbaar als docent op scholen voor koperprojecten.

Lees onze lesvoorwaarden en tarieven

Korting en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 20 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, kunnen bij ons muziek- en theaterlessen volgen tegen gereduceerd tarief. Voor gezinnen met een (bijna-)minimum inkomen zijn er aanvullende mogelijkheden om het lesgeld vergoed te krijgen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan via het inschrijfformulier! Je ontvangt daarna een bevestiging van onze administratie. Bij muziekles is het ook mogelijk om eerst een proefles aan te vragen, dat kan hier.