Hoorn

De hoorn is een muziekinstrument dat sinds lange tijd belangrijke functies heeft vervuld. Net als bij de trompetten kon ook op de hoorn door het ontbreken van kleppen en ventielen in het hoofdbuiscorpus niet chromatisch in alle twaalf toonsoorten worden gespeeld. Dit was al vroeg in de westerse muziekgeschiedenis, rond de 14e eeuw, wel het geval met de schuiftrombone. De hoorn is, met de trompet, in feite het laatste koperblaasinstrument dat van ventielen werd voorzien.

Bij Cultuurcentrum Hogeland kun je Hoorn leren spelen. In alle stijlen en genres en voor alle leeftijden! Ben je nieuwsgierig naar dit instrument of speel je al langer? Wij geven les in alle niveau’s. Kom eens langs voor een kennismaking!

 

Hoornles bij Cultuurcentrum Hogeland wordt gegeven door:

Rolf Verbeek rondde zijn master orkestdirectie af bij Arjan Tien. Masterclasses ontving hij onder anderen van Jorma Panula en Kristiina Poska. Rolf dirigeerde een groot aantal orkesten waarvan het Noord Nederlands Orkest, Opera Zuid en Camerata RCO (leden van het Koninklijk Concertgebouw Orkest) speciale benoeming verdienen. Hij is als vaste gastdirigent verbonden aan Camerata RCO.

Als hoornist remplaçeerde Rolf bij onder andere het Radio Filharmonisch Orkest, het Residentie Orkest en het Metropole Orkest. Hij werkte in deze hoedanigheid met dirigenten als Jaap van Zweden, Edo de Waart en Neeme Jarvi. Op dit moment is hij als hoornist verbonden aan het Noordpool Orkest.

Nieuwe voorwaarden en tarieven 2021

Vanaf januari 2021 zijn Theaterschool Wonderboom, Muziekschool Hunsingo en Muziekschool Noordakkoord gefuseerd. Wij hanteren vanaf deze datum onze nieuwe lesvoorwaarden en tarieven.

Subsidie en financiële ondersteuning

Alle leerlingen tot en met 18 jaar, die wonen in de gemeente Het Hogeland, komen in aanmerking voor gesubsidieerde reguliere muzieklessen.

Instrument huren

Heb je nog geen instrument? Overleg dan eerst met je docent, deze heeft goede tips m.b.t. de aanschaf of huurmogelijkheden. In sommige gevallen kan tijdelijk een instrument bij het Cultuurcentrum gehuurd worden.

 

Wil je deze les graag volgen?

Meld je dan snel aan! Wij nemen contact met je op en plannen een eerste kennismakingsles voor je in!